Askerlik süresi kısalacak mı? Hürriyetin haberine göre Ak Parti'nin Kızılcahamam kampının basına kapalı bölümünde askerlik süresinin kısalabileceği müjdesi çıktı. İddialar doğru çıkarsa 15 aylık uzun dönemli askerliğin süresi kısalacak.

Bedelli askerlikle ilgili milletvekillerinden gelen, “400 bin talep beklenirken sınırlı kaldı, vatandaştan da yoğun talep var.Yeniden gündeme gelse iyi olur.” istekleri üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Evet, beklenen sonucu alamadık, ama artık bu konuyu kapatmak zorundayız. Çünkü, gündemde olduğu zaman insanlar beklenti içine giriyor, kimse askere gitmiyor, o zaman da asker ihtiyacı oluyor.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da; “Bu iş yeterince sulandırıldı. Sulandırmaya yönelik bir davranış bize yakışmaz. Artık bu işi kapatalım.” diyerek tartışmalara noktayı koydu.

Bakan İsmet Yılmaz daha sonra, “Gerekirse askerlik süresi kısaltılabilir, bu konuda bir düzenleme yapılabilir” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, “Olabilirse önümüzdeki süreçte 15 ay olan askerlik süresi kısalabilir” diye konuştu. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal da “Sürecin başarıyla sonuçlanmasının terörle mücadele yükünü Genelkurmay’ın üzerinden alacağını bunun da askerlik sürelerinin kısaltılmasını sağlayabileceğini” söyledi.

JANDARMANIN YERİNİ POLİS ALACAK

Hürriyet'in haberine göre; Milletvekilleri, kırsalda görev yapan jandarmadan da “iyi eğitimli değiller”diyerek yakındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ileride jandarmanın yerini polisin alacağını belirterek, bu konuda çalışıldığını, ancak bunun biraz zaman alacağını bildirdi.

'MADEM ÖYLE GEREĞİNİ YAPIN'

Milletvekilleri, akademisyen maaşlarının azlığını da gündeme getirdiler. Bir profesörün, hakim, savcı ve emniyet müdürü gibi muadili memurlardan çok düşük maaş aldığı yakınmaları üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Madem öyleyse gereğini yapın” talimatını verdi. Recep Tayyip Erdoğan, bu çalışmanın sadece profesörlerle sınırlı tutulmaması, doçentlerin de eklenmesini istedi. 

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Editör: TE Bilisim