Askerlikten kaçan üniversite mezunlarına kötü haber. Yedek subaylık sınavı artık kaldırılıyor. 15 Mayıs 2013'ten itibaren yedek subay adayları artık teste tabi tutulmayacak. Yükümlülerin durumları tamamen bilgisayar ortamında belli olacak.

Yeni yürürlüğe girecek düzenleme ile bundan sonraki askerlik celp dönemlerinde yedek subay olacak kişiler Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Vatan'dan alınan bilgiye göre, yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notuyla yabancı dil notu dikkate alınarak ortaya çıkacak not üzerinden kısa dönem ya da yedek subaylık durumu, bilgisayar ortamında belirlenecek.

İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?

Mevcut uygulamada, yedek subaylık sınavı 3 günlük süre içinde yapılıyor. Sınava girmek istemeyenler, 3 günlük doktor raporu alarak, bir sonraki celp dönemine kalıyor ve yılda 3 celp dönemi için 3 rapor alarak askerden her seferinde 4 ay kaçmış oluyordu.

ASKERDEN KAÇANLAR NE OLACAK?

Şimdi askerden kaçanların akibetinin ne olacağı merak konusu. Zira Milli Savunma Bakanlığı, celp dönemlerinde sınav olmamasına rağmen belirli bir başvuru süresi tanırsa bu sürede rapor alarak 'askerden kaçmak' mümkün olacak.

Ancak süre açık tutulursa kısa süreli raporla 'askerden kaçmak' mümkün olmayacak. Bu konuda son sözü Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi Başkanlığı söyleyecek.

Editör: TE Bilisim