DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Bursa’da geçtiğimiz hafta beş gün arayla iki kez at eti yakalanmasının yankıları sürüyor. At etinin Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki (FSM) bazı işletmelere verildiği iddiası bulvardaki işletmeleri vurdu. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Yeme İçme ve Eğlence Hizmetleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (FSM-DER) Başkanı Neslihan Binbaş, bazı işletmelerin işlerinin yüzde 50 oranında azaldığını söyledi.

FSM-Der üyeleri at eti skandalıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Neslihan Binbaş, şunları kaydetti: "Öncelikle olarak haberlerin ilk çıktığı gün itibariyle yüzde 30’a yakın ticari kaybımız oldu. Her işletmede oranlar farklı. Bazı işletmelerde oran 50’ye kadar çıktı maalesef, bazı işletmelerin içeriğine göre yüzde 10, 20’de kaldı. Tüm işletmeler bazı esprilere maruz kaldı. Misafirlerimiz bizi telefonla arayıp, ‘Hangi işletme; neresi, ne zaman açıklanacak?’ gibi sorular sordular. Tarım, Gıda ve Hayvancılık il Müdürü ile görüştük, toplantıya da davet ettik ama kamu görevlilerinin basın açıklama yapması yasak olduğu için gelemediler. Numunelerden sonuçlar alınmış ama sonuçlara işletmelerin itiraz süresi varmış. Bu süreçten sonra açıklama yapacaklar. Açıklamayı Bursa Valiliği yapacakmış. Niçin bulvar gündeme geldi. Bursa’nın ticari yönüyle en popüler semti bulvar. Haber olabilmesi için bulvardaki işletmeler veya sosyetenin gittiği yerler demek ilgi çekici oluyor. Osmangazi, Yıldırım’da bu ve benzeri olaylar yaşanıyor. Ama en çok bu ses getirdi."

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ise "Fatih Sultan Mehmet Bulvarı sosyetenin uğrak yeri. Tarım Gıda ve Hayvancılık il Müdürlüğü’nden beklediğimiz bu sürecin bir an önce sonlandırılması. Dürüst esnaflarımız şuanda cezalandırılıyor. Bir an önce bunun açıklanması lazım, kötülerin de ayıklanması lazım." dedi. Kayaoğlu, at eti kullandığı tespit edilen firmaların kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte bu işletmelerin ruhsatlarının iptal edeceklerini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi odası (BTSO) restaurant ve eğlence sektörünü temsil eden 38. Komite Başkanı Galip Sakder ise "At eti gayri resmi satılıyor. Rekabete de aykırı. Dört dörtlük çalışan işletmeler etin kilosuna 40 lira verirken diğeri faturasız et alıyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim