Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile diğer yetkililer Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Beşir Atalay, ölü sayısının 46'ya çıktığını, yakalananların ise suçlarını itiraf ettiğini belirtti.

    Hatay Havaalanı’ndaki toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bildiğiniz gibi dün Reyhanlı ilçemizde hain bir saldırı meydana geldi. 2 büyük patlama meydana geldi. Bu patlamalara 2 ayrı araca yüklenmiş çok miktarda bombanın araçla birlikte patlatılmasıyla meydana geldi. Reyhanlı’da çok sayıda vatandaşımız bundan etkilendi." dedi.

    Şu ana kadar 46 vatandaşın patlamada hayatını kaybettiğini belirten Atalay, "Hayatını kaybedenlerin 38’inin kimlik tespiti yapıldı. Bunların 35’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3’ü Suriye vatandaşıdır. Diğerlerinin kimlik tespiti ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 'Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün bu konuyla ilgisi tespit edilmiş, kişiler de belli oranda tespit edilmiştir' demiştik. Şu ana kadar da bu kişilerden 9’u gözaltına alınmış durumda. Kendi itiraflarıyla bunlar büyük oranda belirlenmiş oldu.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim