Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriyeli mülteci sayısının 400 bine ulaştığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘3. Arap Türk Sosyal Bilimler Kongresi'nin açılışına katıldı. Konuşmasında Suriye’deki olaylara değinen Atalay, son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Suriye’deki olayların devam ettiğini belirten Atalay, “Buraya katılan sosyal bilimciler çok yakın bir gözle baksınlar. Suriye çok farklı bir şekilde devam ediyor. Hem uluslararası adaletsizlik, Birleşmiş Milletler’in duyarsızlığı, dünyanın işine geldiği yerde daha rahat hareket etmesi, işine gelmediği yerde daha ağır hareket etmesi ve içeride doğrusu Suriye’nin içindeki gelişmeler çok dikkatle izlenmesi gerekir.” diye konuştu.

Atalay, "Suriye kendi içinde kalmıyor. Türkiye’de bu vesile ile bilgileri vereyim; şuanda yaklaşık 400 bin Suriyeli mülteci sığınmacı kardeşimi z bulunuyor. Suriye’de insanlar perişan. Çevre ülkelere gidiyor. Bizim sadece kendi kamplarımızda 200 kişi kalıyor. 200 bin kişi de yaklaşık şehirlerimizde kendi imkanları ile kalıyor. Türkiye olarak biz bu kardeşlerimizin imkanlarını karşılamaya çalışıyoruz. Türkiye bütün imkanlarını seferber ediyor. Bunun da onlar için kolay bir süreç olmadığını biliyoruz.O gelenlerin oraya geleli 2 yıl olduğunu biliyoruz. 2 yıldır o kamplarda kalıyorlar. Bu kolay bir hayat değil.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından bir süre daha kongre merkezinde kalan Atalay, çıkışta uçağa yetişeceğini belirterek basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapsız bıraktı.

Editör: TE Bilisim