Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’le bir araya geldi. Başörtüsü sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Atasoy, yeni anayasada olmasını istedikleri 10 maddelik önerilerini komisyona sundu.

Türkiye Büyük Millet Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeni anayasada olması talep edilen 10 maddelik öneriyi alt komisyonlara bildireceğini kaydeden Üstün, yeni anayasada bütün insanların, engellilerin, çocukların, kadınların ve hükümlülerin haklarının teminat altına alınacağını vurguladı. Üstün, Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen başörtü sorunu için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ise yeni anayasada insan haklarının teminat altına alınmasını talep etti. Atasoy, "Engelli kardeşlerimizin hakları, gençlerimizin hakları, çocuklarımızın hakları, hükümlü ve mahkumlarımızın hakları mutlak surette teminat altına alınmalıdır. Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu'na göre başörtü sorunu bir insan hakları ihlalidir. Bu sorun Türkiye'nin ayıbıdır. Başı kapalı kadın kardeşlerimizin haklarını ihlal etmeyelim. Bu sorun kesinlikle ve kesinlikle çözülmelidir. İsteyen hanımefendiler başını açıyor, isteyen hanımefendiler de başını kapatsın. Bu ayrım ortadan kalksın. Bize göre en büyük insan hakları ihlali bu konudur." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim