İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!

Bu iddia gündeme bomba gibi düşecek! Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1925 yılında kurduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir bölümünün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne tahsis edildiği iddia edildi.

1 Şubat tarihinde DHKP-C'nin düzenlediği canlı bomba saldırısının ardından daha güvenli bir bölgeye taşınmak isteyen büyükelçilik için Atatürk Orman Çiftliği arazisinden bir bölüm verildiği konuşuluyor.

Milliyet'ten alınan bilgiye göre, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, canlı bomba saldırısının ardından şehir merkezinde kalan elçilik binasının çevresindeki güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarsa da daha güvenli bir alana taşınmak için düğmeye bastı. Büyükelçiliğin bu kapsamda Türkiye'den arazi talebinde bulunduğu ve Atatürk'ün 1925'te kurduğu ve 1937 de "hilesiz ve nefis gıda maddeleri temin eylemek" amacıyla kullanılması şartı ile Hazine'ye devrettiği Atatürk Orman Çiftliği arazisininin içindeki bir bölümü elçiliğe önerildiği öne sürüldü.

ESKİŞEHİR YOLU ÜZERİNDE

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Ali Hakkan'ın veridği bilgiye göre; Ankara'nın Çukurambar semtindeki 6 bin 400 metrekarelik alan AOÇ tarafından 1983 yılında GAzi Üniversitesi'ne devredilmişti. 2010 yılına kadar boş kalan arazi ticari tesis kurulması için TOKİ'ye devredildi. TOKİ de sözkonusu araziyi ABD büyükelçiliği'ne tahsis etmek için anlaştı. Tahsis edilen arazi; Ankara Eskişehir yolu üzerinde; Marriott Otel, Armada Alışveriş Merkezi, Ak Parti, ATO Kongre merkezinin bulunduğu bölge içinde yer alıyor.

Bölge, arsa değeri açısından Ankara'nın en gözde yerleşim yerleri arasında bulunuyor. Ali Hakkan,"AOÇ, tüm mücadelemize rağmen ABD'ye peşkeş çekiliyor. Bunun bilgisini aldık. Ciddi bir mücadele kampanyası yürüteceğiz. AOÇ'ye karşı yürütülen ideolojik öfkenin boyutunu bu satış gösteriyor" dedi. Atatürk Orman Çiftliği'nin bazı bölümleri bir süre önce yapılaşmaya açılmış, arazi içinde yeni Başbakanlık yapılacağı iddiaları gündeme gelmiş ve bu durum birçok kesimden tepki görmüştü.

Editör: TE Bilisim