MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Atatürk, devlet hizmetinde çalışanların görevleri süresince sevecen, adil ve eşit davranmaları için defalarca talimat vermiş, yöneticilerin de buna uygun olarak, vatandaşlara eşit davranmalarını, hukuk kurallarına riayet etmelerini sağlamıştı.

Sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda kendisi de fiilen uygulamıştı.
Atatürk bir gün erkenden, yanına kimseyi almadan, tek başına Dolmabahçe'den gizlice çıkar, Topkapı Sarayı Müzesine gelir.
Müzeyi gezmek ister.
Kendisini kapıcıya tanıtır. Fakat kapıcı "henüz saat 9 olmadı, memurlarda gelmedi, Atatürk değil kim olursan ol, bekleyeceksin" der.
Hiç şüphe yok ki kapıcı Atatürk'ü tanımamıştır. Çünkü kapıcı kendini farklı tanıtan birçok insanla karşılaştığı için, tek başına gelenin Atatürk olabileceğine ihtimal vermemiştir.
Saat 9. 00 olunca Atatürk normal bir vatandaş gibi sıraya girerek Topkapı Sarayı Müzesini ziyaret etmiştir. 
İşte bu anıdaki en önemli nokta, Atatürk'ün kapıcının bu sert red cevabı karşısında ısrar etmeyerek, bir kenara çekilip saatin 9 olmasını ve memurların gelmesini beklemiş olmasıdır.
İşte erişilmez büyüklük budur.
Hukuk anlayışı ve devlet adamlığı budur.

KENAN ÖZEK

-Yazılmayan yönleriyle Atatürk- adlı kitaptan
(S. Arif Terzioğlu)

Editör: TE Bilisim