Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

Atatürk, Hitler tarafından kendisine yollanan bir filmi yanındakilerle birlikte sofraya oturmadan önce izlemiştir. Bu, Hitler ve Partisinin bir propaganda filmidir. Salon aydınlanınca Atatürk ve arkadaşları sofraya geçmişlerdir ve âdet olduğu üzere, “Nasıl buldunuz?” diye sormuştur. Etrafındakilerin yanıtlarını dinledikten sonra şunları söylemiştir:
“Efendim, bu adam, filmde gördüğünüz gibi rol icabı bir hamle ile işe başladı. (...) Bugün Almanya’nın bütün askerî gücü onun elinde. Yarın harbe girişecektir. O ve onun mukallidi Mussolini harbe hazırlıkla meşguller. Evet, yakın bir gelecekte harbe dalacaklardır.”
“Dalacaklardır, çünkü asker değillerdir, harp ne demek bilmezler… Harp bir felakettir ve hele bu iki müttefik için mutlaka ölümdür. Talih Almanya’ya öyle bir toprak vermiştir ki, o, daima iki ateş arasında kalmaya mahkûmdur.”
“Körü körüne hesapsız, kitapsız bir nefis itimadı, tamamen otomatik bir ordu sistemi, ilk hamlede korkunç bir kuvvet tesiri yapacak, fakat bir kere bir tarafı sakatlandı mı, tarumar olacak, o çalışkan millet yere serilecektir. Ortada ne Hitler, ne teşkilatı kalacaktır. Mussolini’den hiç bahse hacet yoktur, o, efendisinin ortadan kalktığı gün yok olacaktır…”
Prof. Ali Canip Yöntem’in Yeni Türk Edebiyatı Üzerine Makaleleri, ss. 816 – 817.
•Bu yazıda ufak bir arıza var. Onu da belirtmeliyim. Hitler Mussolini'nin mukallididir. Zamanla öne geçmiş, Mussolini de onu taklit etmeye çalışmıştır. Ama toplumsal performansları çok farklıdır. Ayrıca Hitler, ABD'deki İnsan Irkının Islahı (öjenik) projesinin mukallididir. Cezaevindeyken onlardan o güne kadar yaptıkları calışmalar için bilgi göndermelerini istemiş. Gelen klasörler dolusu bilgi ile KAVGAM'ı yazmıştır. Hitler intihar edince Batı dünyası ırk ıslahı konusunda bütün suçu Hitler'in üzerine yıkip ışin içinden çıkmaya çalışmıştır. Oysa liberaller bile ırk ıslahçısı idi.

Editör: TE Bilisim