Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği partisinin kapatılmak istendiği ve bu konuda bir kitap hazırlandığı iddiasıyla ilgili Atatürk’ün manevi torunu Ahmet Kemal Doğançay’ın avukatı açıklama yaptı. Bahsedilen kitabın müvekkili hakkında hazırlanan kitap olmadığını ifade eden avukat, müvekkilinin gizli bir anlaşma ve siyasi plan içerisinde olmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında CHP’nin kapatılması için kitap hazırlandığını ifade etmişti. Sosyal medya fenomeni fuatavni de CHP’nin kapatılacağı iddiasıyla ilgili mesajlar paylaşmıştı.

Atatürk’ün manevi torunları Ahmet Kemal Doğançay ve Ali Kemal Doğançay’ın avukatı Osman Ersin Kozanhan, sözü edilen kitabın müvekkili hakkında hazırlanmakta olan kitap olduğu yönünde imalarda bulunulduğunu belirterek yazılı açıklama yaptı.

Atatürk’ün vasiyetinde belirttiği hak ve alacakların manevi kızı merhum Ülkü Adatepe’ye verilmediğini, verilmeyen bu meblağların geriye dönük tahsili için müvekkillerinin tazminat davası açtığını kaydeden Kozanhan, usulen reddedilen bu davanın halen Yargıtay aşamasında olduğunu belirtti.

Yerel mahkemede henüz dosyanın esasına girilemediğini kaydeden Kozanhan, müvekkili Ahmet Kemal Doğançay hakkında bir kitap hazırlandığını ve basım aşamasında olduğunu anlattı. Bu kitap içerisinde herhangi bir partinin kapatılması gerektiğine dair hiçbir hususun yer almadığını ifade eden Kozanhan, “Ancak müvekkillerimin açmış olduğu tazminat davasına dayanak oluşturan İş Bankası ve CHP ile ilgili birçok bilgi ve belge yer alacaktır. Bu bilgi ve belgelerden daha fazlasına devlet istediği zaman ulaşabilecek durumdadır, bunun için müvekkilimin kitabının beklenmesi manidar olmuştur.” dedi.

Müvekkilinin siyasete alet edilmek istendiğini kaydeden Kozanhan, müvekkilinin tek amacının Atatürk’ün son arzusu olan ve vasiyetinde yer alan tüm isteklerin yerine getirilmesi olduğunu belirtti. Doğançay’ın Atatürk tarafından kurulan bir partinin kapatılmasını istemediğini aktaran Kozanhan, “Bu konuda hiçbir gizli anlaşmanın ve siyasi planın içerisinde olmayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim