Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Bakan Mehdi Eker'in de katılımıyla yapılan bir törende Atatürk'ün resminin indirilmesine tepki gösterdi.
 
BÜYÜK BİR SKANDAL
Adana'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla Yüreğir ilçesinin Doğankent mahallesinde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen bir törende gerçek anlamda büyük bir skandal yaşandığını ve bunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.
 
KARA BİR LEKE
Baş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 "Basında yer alan habere göre, bahse konu yerde tören hazırlıkları yapılırken resmi binanın duvarında Atatürk resmi ve Türk Bayrağı asılıyken, Bakan Sayın Mehdi Eker'in törene gelmesinden hemen önce Atatürk posteri indirilmiştir. 'tören öncesi-tören sırası anları'büyük fotoğraflarla belgelendirilen skandal, AKP'nin siciline eklenen son bir kara leke daha olmuştur." 
 
NEFRETLE KINIYORUM
Yusuf Baş, devamla şunları söyledi:
 "Bu son skandal elbette AKP sicilinde ilk değildir ve son olmayacağı da açıktır. Varını yoğunu bitirmiş, nice neslini cephelerde yitirmiş, umutsuz, biçare kalmış bir milleti yeniden ayağa kaldıran, demokrasi nimetiyle tanıştıran, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu saygısızlığı, bu hazımsızlığı şiddetle ve nefretle kınıyorum." 
 
YAZIKLAR OLSUN!
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş "Unutulmasın ki; herkesi bu devletin eşit ve onurlu vatandaşı yapan, çobanı, tornacının oğlunu, simitçiyi Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet rejimidir. Ne acıdır ki; bugün ortaya koydukları zorbalığa saygı bekleyenler, varlıklarını, saltanatlarını, yaşadıkları debdebeyi borçlu oldukları Devletimizin kurucusuna, Müslüman Türk'ün ölüm-kalım mücadelesine önderlik etmiş en büyük Türk milliyetçisine karşı aynı saygıyı gösteremiyorlar; yazıklar olsun!" diye konuştu.
 
SAHTE MİLLİYETÇİLERE CEVAP
Başkan Baş, "Bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Birkaç gündür sahte milliyetçilerin söylemlerinden geçilmez oldu. Milliyetçi Hareket'i de ağızlarına alarak yapıyorlar bunu. Bit pazarına düştüler ama yüzlerine bakan yok. Hiç altınla bakır bir olur mu? O malum zihniyet iyi bilsin ki; Milliyetçi Hareket'in ve mensuplarının yüreğinde yaşattığı ve yaşadığı milliyetçiliğin zek‰tını dahi taşıyamazsınız, altında ezilirsiniz" ifadesini kullandı.  
 
MİLLETİMİZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR
 
Yusuf Baş, "Atatürk'e ve Cumhuriyete saygısızlardan, milliyetçiliği ayaklarının altına alanlardan milliyetçi olamaz. Mehmetçiğin başına çuval geçirilmesini sineye çekenlerden, zillet çukurunda yüzenlerden milliyetçi olmaz. Müslüman kadınların namusunu kirletenlere, camileri bombalayanlara dua edenlerden milliyetçi olmaz. Fakir halkın tertemiz alın terini 'Çerez parası gibi'harcayandan, servet düşkününden, yüzsüzden milliyetçi olmaz, olamaz. Allah'ın izniyle Aziz Türk Milleti, sahte milliyetçileri, Atatürk düşmanlarını, kadir kıymet bilmez vefasızları, yalanı, talanı  tarihin çöplüğüne atmasını bilir ve bilecektir." dedi.

Editör: TE Bilisim