Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
 Atatürk, 29 Ekim 1938 günü Cumhuriyetin 15.yılında şanlı Türk ordusuna bu mesajı okunması için hazırlar, Ankara Hipodromundaki kutlamalara kendisi ağır hasta olduğu için katılamaz. Mesajı Başbakan Celal Bayar tarafından okunur:

"Zaferleri ve geçmişi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferlerle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusu!
Memleketini en buhranlı ve zor anlarda felaketlerden, belalardan ve düşman işgalinden nasıl korumuş ve kurtarmışsan, Cumhuriyetin bugünkü verimli devrinde de askerlik tekniğinin bütün modern silah ve araçları ile donatılmış olduğun halde görevini aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.
Bugün cumhuriyetin on beşinci yılını devamlı artan büyük bir rahatlık ve kudret içinde kavrayan büyük Türk Milletinin karşısında kahraman ordu, sana kalpten teşekkürlerimi sunar büyük ulusumuzun övünme duygularını da dile getiriyorum.
Türk vatanının ve Türklük toplumunun şan ve şerefini, iç ve dış her türlü tehlikelere karşı korumaktan oluşan görevini her an yerine getirmeye hazır olduğuna benim ve büyük ulusumuzun tam bir inanç ve güvenimiz vardır.
Büyük ulusumuzun orduya verdiği en son sistem fabrikalar ve silahlar ile bir kat daha kuvvetlenerek büyük bir kendini fedaya hazır olduğunuza eminim.
Bu inançla kara, deniz, hava ordularımızın kahraman ve deneyimli komutanları ile subay ve erlerini selamlar ve övgülerimi bütün millet karşısında bildiririm. Cumhuriyet bayramının on beşinci yıldönümü kutlu olsun. "

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
29.10.1938

KENAN ÖZEK

Editör: TE Bilisim