Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
İzmir'de ATM'lere koydukları kart kopyalama cihazlarıyla hesapları boşaltan zanlılar suçüstü yakalandı. Adliyeye sevk edilen üç kişi tutuklandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı şüphelilerin Buca ilçesinde bir ATM cihazına taktıkları kopyalama aparatıyla para çektiğini belirledi. Güvenlik kamerası incelemelerinin ardından K.K. isimli şahıs, ATM'den para çektiği sırada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. ATM çevresinde K.K.’yi bir arabada bekleyen Ö.C. ve K.B isimli şahıslar de eşzamanlı operasyonla yakalandı. Aramalarda 8 parça kopyalama aparatı, 1 adet kopya kart üretme cihazı, 15 adet kopya kart, kopyalama aparatı takılan ATM’lere dair krokiler, 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet harddisk, 2 adet usb bellek, 3 adet hafıza kartı, 5 adet cep telefonu, suça konu banka dekontu, makbuzlar ve "bong" olarak tabir edilen, plastik bir şişenin orta kısmı delinerek boru takılmış, uyuşturucu madde için kullanıldığı değerlendirilen düzenek ele geçirildi. İlk belirlemelere göre iki bankanın 10 ATM’si üzerinden 13 kişinin kartı kopyalanarak, üretilen sahte kartlarla 13 bin 100 TL civarında para çekildiği saptandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

EMNİYET UYARDI

Emniyetten yapılan yazılı açıklamayla vatandaşlar bu konuda uyarıldı: “Vatandaşlarımızın, benzer olayların mağduru olmaması için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmelerini, ATM’lerde işlem yaparken şifre girdikleri esnada olası bir şifre görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatmak üzere perdeleme yapmalarını, ATM’nin çevresinde gözetleme yapan şüpheli şahıslar ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi kısımlarında herhangi bir kabarıklık veya anormal bir durum farketmeleri halinde banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçmelerini, ayrıca alışverişlerde ödeme esnasında POS cihazından çekim yapılırken ödeme işleminin yanlarında yapılmasına, kartın göremedikleri bir yerde kullanılmamasına dikkat etmelerini, işlemin hata verdiği ve çekimin yapılmadığı durumlarda görevliden POS cihazının vereceği hatalı işlem çıktısını istemelerini, alışveriş neticesinde alınan fiş ve POS cihazı sliplerini saklayıp ay sonunda kart ekstrelerini düzenli olarak kontrol ederek, kart kullanarak yapılan bir ödemenin ekstreye yansımadığı durumlarda yine banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçmelerini tavsiye ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim