Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Bursa'da, kamudan emekli olanların maaş çekeceği gün, banka ATM’sine özel düzenek yerleştiren kimliği belirsiz zanlının soygun planını, emekli öğretmen bozdu. Rıdvan Taşdelen’in ‘155 Polis İmdat Hattı’na yaptığı ihbar üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ATM’deki düzeneği incelemeye aldı.

Emekli öğretmen Rıdvan Taşdelen (60), eşinin emekli maaşını çekmek için Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi Beşevler Caddesi üzerindeki bir kamu bankasına ait ATM’ye gitti. Bankamatik kartını ATM’ye sokan Taşdelen, ekranda ‘manyetik bozukluk var’ uyarısı aldı. Bu sırada Taşdelen’in yanına bir genç yaklaştı. Gencin yardım etme bahanesiyle yaklaştığını düşünen Taşdelen, ATM’de düzenek olduğunu fark etti. Önce bankayı aramayı deneyen Taşdelen, başarılı olamayınca Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis imdat Hattı’na ulaşarak durumu bildirdi.

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bankamatiğe yerleştirilen düzeneği incelemeye aldı. Kimliği henüz belirlenemeyen zanlının, ATM’ye yerleştirdiği manyetik bir kart üzerine bağladığı iple, önce maaş çeken vatandaşların kartlarını cihaza sıkıştırdığı, ardından yardım etme bahanesiyle yaklaşarak şifre bilgilerinin girilmesini sağladığı belirlendi.

"SOYGUNCU OLDUĞUNU İLK PLANDA DÜŞÜNSEYDİM KARGA TULUMBA YAKALARDIM"

Eşinin bin 500 liralık emekli maaşını çekmek isterken ATM dolandırıcısının oyununa düşmekten dikkati sayesinde kurtulan Rıdvan Taşdelen yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kartı soktum, hemen ekranda ‘kartınızda manyetik bozukluk var’ uyarısı gördüm. Bu esnada yanıma yaklaşan şapkalı birisi ‘önce şifreni gir, sonra giriş tusuna bas’ dedi. Ben de şüphelendim. Önce bankanın numarasını aramayı denedim. Sonra düzeneği görünce 155 Polis İmdat Hattı’nı aradım.”

ATM’lerden para çeken vatandaşlara da uyarılarda bulunan Rıdvan Taşdelen, “Vatandaşlarımız bankamatikte yardım etmek isteyen kim olursa olsun hemen karga tulumba yapsınlar. Aklıma gelmedi, aklıma gelseydi o genci buraya yatırabilirdim. Düzenekle para çeken insanları dolandıracaktı. Yanına yaklaşan birisi olursa hemen 155 Polis İmdat Hattı’nı arasın” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim