İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ATM’lere düzenek kuran bir suç şebekesini çökertti. Son 3 ayda 202 kişinin banka kartını ATM'lere yerleştirdikleri düzenekle kopyalayan şüpheli kişiler yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç sağladı. Banka ATM'lerinden vatandaşların paralarını çalan dolandırıcılık şebekesinin, Pendik ve Avcılar’da 2 rezidans kiralayarak atölye haline getirdikleri tespit edildi. Polis tarafından rezidansta yakalanan 6 zanlıdan 5’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Polis ekipleri banka ve vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine bir ekip oluşturarak çalışma başlattı. Çalışma sonucunda şüpheli kişilerin İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Denizli’de bir çok banka ATM’sine düzenek yerleştirerek kullanıcıların hesap bilgilerini kopyaladıkları tespit edildi. Güvenlik kamerası üzerinden şüpheli kişileri belirleyen emniyet, İ.B., O.B., O.T., E.Ş., S.T., ve M.A. isimli şahısları suçüstü yakaladı. Operasyon hakkında bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şüpheli kişilerin Banka ATM’sine yerleştirdikleri düzenekle kullanıcının kart bilgilerini kopyaladığını, ATM ye yerleştirilen kamerayla da şifrelerin ele geçirildiğini belirtti. Söz konusu şüphelilerin 3 ay içinde farklı şehirlerde 202 kişinin kartını kopyaladığını belirten emniyet yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç elde edildiğini vurguladı. Yapılan operasyonla birçok vatandaşın mağdur edilmesinin önüne geçildiği vurgulanırken yakalanan kişilerin haklarında bezer suçlardan arama olduğunu bu nedenle şüpheli kişilerin sahte kimlik kullandığını belirtildi.

Yapılan operasyonda bir gece kulübünde yakalanan İ.B.’nin suç şebekesinin lideri olduğu tespit edildi. Şüpheli kişilerin Avcılar ve Pendik’te rezidans kiraladığı tespit edilirken ATM’lere yerleştirilen düzeneklerin bu rezidanslarda hazırlandığı tespit edildi. Şüpheli 6 kişinin araç ve ikametlerinde yapılan aramalarda 4 adet Laptop, 2 adet manyetik şerit okuma cihazı, 4 adet kopyalama düzeneği, 141 adet sahte olarak üretilmiş kullanıma hazır manyetik şeritli kart, 1 adet kart basma makinası, 25 adet piyasaya sürülmeye hazır sahte banka kartı, 3 tane hardisk, 2 tane flash bellek, 5 tane, hafıza kartı, 7 adet sim kart ve sahte kimlik yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Yapılan operasyonla yakalanan 6 kişi den İ.B., O.B., O.T., S.T., ve M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. ATM hırsızlarına sahte kimlik düzenlediği tespit edilen E.Ş. ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim