Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Bursa’da, banka ATM’lerine koydukları düzenek ve kameralarla vatandaşların banka kartlarını kopyaladıkları tespit edilen 2 zanlı polis operasyonuyla yakalandı. Zanlıların özellikle mesai bitimi sonrası ve memurların maaşlarını çektiği ayın 15’inde ATM’lere düzenek koydukları belirlendi. Açık lisede ‘bilgisayar’ bölümünde öğrenim gören zanlı ve arkadaşının yakalanması ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

        Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi Teleferik Caddesi’nde bir bankaya ait ATM civarında durumu şüpheli şahıslar olduğu yönünde ihbar alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Özel bir bankaya ait ATM cihazına daha önce takıldığı anlaşılan banka ve kredi kartlarını kopyalamaya yarayan elektronik düzeneği sökmeye çalışan iki zanlı polis tarafından suçüstü yakalandı.

        ATM’nin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen olayda, polislerin zanlıları yakalaması sırasında düzenek ve kamera yere düşüyor. Zanlıların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 149 adet siyah manyetik şerit bulunan beyaz plastik kart, 4 adet plastik aparat, 1 mikro kamera takılı batarya, 1kamera takılı olmayan batarya, 1 kullanıma hazır mikro kamera düzeneği, 1 veri kaydetmeye yarayan çip, 1 adet mikro SD kart, 1 adet flash bellek, 2 adet elektrik ve çift taraflı bant, 1 adet başkasının adına kayıtlı özel bir bankaya ait kredi kartı ve para kart, 1 adet yabancı ülkeye ait sim kart ele geçirildi.

        Halen açık lisede ‘bilgisayar’ bölümünde öğrenim gören ve poliste 2 adet suç kaydı bulunan Ali Mert Ş. (20) ile sabıkalı olduğu öğrenilen Gökhan Ç. (29) emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasıyla ‘Banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması ve haksız kazanç temin etmek’ iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan iki zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

        ATM'LERE VE ÇEVREDEKİ İNSANLARA DİKKAT

        Sürekli şapka kullandıkları belirlenen zanlıların özellikle mesai saatlerinden sonra oluşan yoğunluk sebebiyle ATM cihazlarına saat 17.00 ile 19.00 arası özel olarak hazırladıkları düzenek ve mikro kamerayı koydukları ve para çeken vatandaşların banka kartlarının bilgilerini kopyaladıkları ortaya çıktı. Yurt dışından getirildiği belirlenen boş plastik kartlara, vatandaşların banka kartlarının bilgilerini kopyalayan zanlıların, sürekli düzenek koydukları ATM civarlarında gezdikleri belirtildi.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi yetkilileri, vatandaşların ATM cihazları çevresinde uzun süre bekleyen durumu şüpheli kişilerin ‘155 Polis İmdat Hattı’na ihbar edilmesini istedi. Yetkililer, “Vatandaşlarımız para çekerken ATM’deki kart yerleştirilen bölümü kontrol etsinler. Düzenek takıldıysa hafif bir dokunmayla düzenek yere düşecektir.” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim