Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de okullara öğrencilerin dini dersleri seçmeleri konusunda teşvik edilmelerine ilişkin yazı gönderen İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ali Pehlivan’ın görevden alındığını açıkladı. Bakan Avcı, “Mesaj göndermiş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı. Onu oradan aldık." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Nurettin Demir, “Genel müdür yardımcısı mı yaptınız?” sorusuna Avcı, “Henüz değil. Müsteşar yardımcısı falan yapmayı düşünüyoruz” diye espri yaptı. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Bir başka görev için almak üzere onu nereye atacaksınız?” sorusuna Avcı, “Öyle alınır bir başka göreve atanmak üzere. Ona uygun bir yer buluruz.” ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerin 2016 yılı bütçeleri görüşüldü. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bütçe sunumu yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. Görüş kısmının tamamlanmasının ardından Bakan Avcı, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Okullarda din derslerinin seçimine ilişkin bazı ulaşım araçlarında yer aldığını belirtilen posterlerinle dile getirildiğini belirten Avcı, “Poster veya afişlerle ilgili milletvekillerimizin gönderdiği afişin altında ÖNDER imzası var. ÖNDER imam hatip mezunları derneği. Onlar mezun oldukları okullara insanların gelmesini istiyor. Fen lisesi mezunları da kendi liselerine öğrenci davet etmek isteyebilir. Bir demokratik sivil toplum kuruluşunun eylemi olarak yorumlanabilir. Kimseyi icbar edici bir tarafı yok. Bir mahalle baskısı oluşturabilir mi oluşturabilir. Bunların daha nezaketle yapılması. Geçen yıl mecliste ÖNDER’in bazı imam hatip okullarında ücretsiz yemek verildiği ve niye diğer okullarda verilmediği soruldu. Arkadaşların bana verdiği bilgi ÖNDER’in imam hatiplerde yemek verdiği belirlendi. Güzel bir uygulama ÖNDER kendi okullarında ihtiyaç duyan öğrencilere bu tür yardımlar yapıyorlar. Keşke diğer okul türlerimizde meslek liselerinden mezun olan arkadaşlar durumu iyi olan veya dernekleri aynı şekilde kendi okullarına fen liseleri de Anadolu liseleride kendi okullarına sahip çıksın. Bu konuda imam hatiplilerin kurduğu dernekler çok faal. Bu inşaalah bir rekabete neden olur. Biz MEB olarak onu yadırgamayız.” ifadelerini kullandı.

Bu sırada CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, “Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı, okullara gönderdiği yazıda, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeleri için teşvik edilmelerini istedi. O konuda ne yaptınız?" sorusuna Avcı, “Mesaj göndermiş. O il milli eğitim müdür yardımcısı. Onu oradan aldık. aldık onu. Eskişehir’deki mesaj gönderen il milli eğitim müdür yardımcısı görevden aldık.” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Nurettin Demir, “Genel müdür yardımcısı mı yaptınız?” sorusuna Avcı, “Henüz değil. Müsteşar yardımcısı falan yapmayı düşünüyoruz” diye espri yaptı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Bir başka görev için almak üzere onu nereye atacaksınız?” sorusuna Avcı, “Öyle alınır bir başka göreve atanmak üzere. Ona uygun bir yer buluruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim