Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Son yılların en ağır kış şartlarının yaşandığı Erzincan’da, Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübüne üye avcılar, doğal hayatta yemleme çalışması yaptı. Doğada yemleme çalışması için kampanya başlatan avcılar, bütün vatandaşların kampanyaya destek vererek, yemle çalışmalarına katılmalarını istedi.

Ağır kış şartları sebebiyle doğal hayatta yem bulmakta zorlanan kınalı keklikler için Erzincan’da büyük bir organizasyon başlatıldı. Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü üyeleri tarafından başlatılan yemleme kampanyasında, bahar aylarına kadar doğal hayata 12 ton yem bırakılması hedefleniyor. Erzincan’ın dört bir bölgesine dağılan yaklaşık 40 avcı, kulüpten çıkarak gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra belirledikleri bölgelere araçlar ile dağılarak yemleme çalışması yaptı. Öncelikle belirlenen arazi ve dağlık alanlarda çalı ve kaya diplerini temizleyen avcılar daha sonra yanlarında getirdikleri yaklaşık 1 ton yemi doğal hayata bıraktı.

Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü, Şişli Belediyesi ve Kadıköy Avcılar Kulübünün de destekleri ile 12 ton buğday temin ettiklerini ifade eden avcılar, her hafta 1 ton yemi doğal hayata bırakacaklarını belirtti. Avcılar hava şartlarının kötü gitmesinden dolayı doğadaki av hayvanlarının zor duruma düştüğünü vurgulayarak, “Avcılar olarak büyük bir organizasyon başlattık ve bu hayvanlarımız için yemleme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmaya herkesin destek olmasını istiyoruz” dediler. Yemleme çalışmasına babası, amcası ve dedesi ile katılan 9 yaşındaki Şamil Taha Özarslan, kekliklerin korunması için yemleme çalışması yaptığını söyledi.

Erzincan Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yaşar Baş, Ağır kış şartları sebebiyle doğa şartlarının ağırlaştığını, kekliğin yem bulmakta zorlandığını hatırlatarak, “Bizde Erzincan avcıları olarak büyük bir kampanya başlattık. Bu hafta başlattığımız kampanya bahara kadar devam edecek. Her hafta, tüm dernek üyelerini, doğaseverleri bu kampanyaya davet ediyorum. Yem bağışında da bulunabilirler, araçları ile de bu kampanyaya katılabilirler” şeklinde konuştu.

Gün içerisinde yemleme çalışmalarını aralıksız sürdüren avcılar, bu çalışmalarını her hafta düzenli olarak devam ettirmeyi planlıyor.

Editör: TE Bilisim