Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Samsun Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi’nin, liselerde öğrenim gören gençlere yönelik düzenlediği Avrupa Yakası AB Gençlik Bilgilendirme Kampı sona erdi.

AB Gençlik Projeleri’ni tanıtmak, sivil toplum, gönüllülük, AB vatandaşlığı, 2013 AB vatandaşlık yılı, AB gençlik programları ve proje hazırlama yöntemleri hakkında bilgi verilerek, gençlerde farkındalık oluşturma amacı taşıyan kampa katılan lise öğrencileri, örnek projelerini hazırlama imkanı buldu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Gönüllüleri Vakfı İğne Deliği Gençlik Merkezi’nin de destek verdiği, 1-6 Şubat tarihleri arasında Samsun OMTEL Otel’de gerçekleşen 'Avrupa Yakası' isimli AB Gençlik Bilgilendirme Kampı’na 30 öğrenci katıldı. Eğlenceli bir ortamda seçilen konu başlıkları hakkında öğrencilere bilgilendirme oturumları ve eğitimler kapsamında eğitim verildi. Gençler, daha sonra edindikleri bilgilerle ilgili, destek alabilecekleri kurumlardan OMÜ Erasmus Ofisi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Samsun AB Bilgi Merkezi ve İğne Deliği Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Program kapsamında, lise öğrencileri ayrıca bowling, kültür gecesi, tiyatro ve bale programları gibi etkinliklerle de eğlenme ve dinlenme fırsatı buldu.

Ulusal Ajans Eğitmenleri Orhan Çubukçu, Hilal Çerçel ve Alican Oflaz tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin son gününde AB Uzmanı Can Baydarol, AB ve AB Vatandaşlığı konularında bir konferans gerçekleştirdi. Eğitimin son gününde gerçekleştirilen konferansa öğrencilerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Okan Gümüş de katıldı. Konferansın ardından gerçekleştirilen sertifika töreninde öğrenciler, katılım sertifikalarını AB Uzmanı Can Baydarol’un elinden aldı

AB Türkiye Delegasyonu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 1997 yılında kurulan Samsun AB Bilgi Merkezi, Türkiye'de 1996'dan beri kurulmaya başlanan ve 22 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri ağı içinde faaliyet gösteriyor. Samsun AB Bilgi Merkezi, yerel ve bölgesel düzeyde, bilgilendirme faaliyetleri yürüterek, konferanslar, toplantılar, sergiler, konserler gibi kültürel etkinlikler düzenleyerek, AB iletişim stratejisi kapsamında vatandaşlara AB ile ilgili düzenli bilgi sağlıyor. Samsun İğne Deliği Gençlik Merkezi ise EuroDesk temas noktası olarak da hizmet veriyor ve gençlere çeşitli sosyal etkinliklerin yanı sıra AB fırsatları ve AB Gençlik Programları ve Projeleri konusunda destek sağlıyor.

Editör: TE Bilisim