Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor?
 Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesinin 20 Ekim 2017 tarihli Cuma Konferansında Doç.Dr.Kutluk Kağan SÜMER, “Avrupacılık, Avrasyacılık ve Turancılık Kavramlarının Gelecek Ufukları” konulu konferans verecek. Saat 19.30’da dernek toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan toplantının ardından İkram Merhum Turhan Tekmen anısına yapılacaktır .

Doç. Dr. Kutluk Kaan Sümer kimdir?
1970 Yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Profesörlerinden Prof. Dr. Sabri SÜMER ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'nun son müdiresi ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesinin kurucusu (Şu an Çapa Fen lisesi) Kadriye SÜMER'in oğludur.

Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İstatistik Bölümü’nde 1991 de Yüksek Lisans eğitimini “Merkezi Plancı Ekonomilerden Piyasa Ekonomisine Geçiş ve BDT deki Türk Cumhuriyetlerinin İktisadi Potansiyelleri” isimli tezle 1992 de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Bölümü’nde; Doktora eğitimini “Kurzfristige Prognose von Aktienkursentwicklungen mit Hilfe von ökonometrischen Methoden” adlı tezle 2002 de Wirtschaftsuniversität Wien, Dr.rer.oec.soc. (Viyana İktisat Üniversitesi, Sosyal Bilimler ve Ekonomi Doktoru), Avusturya / Viyana’da tamamladı. 2012 yılında ekonometri doçenti oldu.
1989-1991 yılları arasında Beta Menkul Kıymetler A.Ş.’de Yatırım Uzmanı, Dealer ve Broker olarak çalıştı.
1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümüne araştırma görevlisi oldu. Dünya Bankası, Oxford Üniversitesi ve Viyana Ekonomi Üniversitelerinde yardımcı araştırmacı olarak görev aldı.
2003 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.
Askerlik hizmetini 297. dönem Asteğmen olarak Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde tamamladı.
Yeditepe Üniversitesi, Avrupa Meslek Yüksek Okulu ve Harp Akademilerinde çeşitli dönemlerde dersler verdi.

İ.B.B. İstanbul Metropolitan Planlama Biriminde İstanbul Tarihi Yarımada Kentsel Dönüşüm Projesinde ve Trakya 100 000 ve 25 000 plan projelerinde telife esas olarak Danışmanlık yaptı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Doç.Dr. Kutluk Kağan Sümer’in Ekonomi, Ekonometri, İstatistik, Savunma Ekonomisi, Finans, Finansal Ekonometri, Türk Devlet ve Toplulukları Ekonomileri, Avrupa Birliği konularında yoğunlaşmış çok sayıda ulusal ve uluslar arası makalesi ve ikisi ortak yazarlı, üçü tek yazarlı beş kitabı bulunmaktadır.
İstanbul Üniversitesi Haydar Furgaç Bilgi İşlem Merkezinin eski müdürü ve İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinin Kurucu Müdürüdür. 
Çeşitli siyasi gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır. 
Eurasia Academy of Sciences'ın kurucularındandır.
Halen Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde (Wirtschaftsuniversität Wien) misafir Profesör olarak görev yapmaktadır.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi
Molla Gürani Mah. Akkoyunlu Sok. Nu:52 Çapa/Fatih-İstanbul 
Telf: 0212 534 9231
Belgegeçer: 0212 635 2611
Web: http://istanbulkirim.org/
e-mail: [email protected]

Editör: TE Bilisim