Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın (Ak Saray) maliyetlerini kalem kalem açıklamamasına rağmen saraya yönelik tartışmalar sürüyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi avukatı Gökçe Bolat, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin, tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere Atatürk’ün vasiyeti ile bağışlandığını belirterek, "Bütün hukuki yolları deniyoruz. Bundan sonra vasiyetin ihlali davası üzerinde yoğunlaşacağız." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde tarım alanındaki üretim faaliyetleri ile işletme anlamında model olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinin korunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, Bursalı meslektaşları ile bilgi paylaşımında bulundu. Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki kanunsuz yapılaşmalar hakkında bilgi verdi.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Remzi Çınar moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, "Son yıllarda, aralarında Bursa da olmak üzere birçok ilde işlenen kent suçlarına karşı yürütülen kent mücadeleleri var. Ankara Şubesi’nin, simge olan Atatürk Orman Çiftliği mücadelesine benzer şekilde, yakın gelecekte bizim de benzer bir mücadelemiz başlayacak. Bildiğiniz üzere Atatürk Stadyumu’nun yıkılıp meydan yapılması gündemde. Biz Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak, stadın bulunduğu bölgedeki 3 önemli yapının ortadan kaldırılıp, Cumhuriyet kazanımlarının izlerinin silinmesine ve yerine hiçbir şekilde amacına hizmet etmeyecek bir beton yığınının bu alana yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu mücadele sürecinde Ankara şubemizin mücadelesini örnek alacağız." diye konuştu.

Panelde, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ile Avukat Gökçe Bolat, sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Konuyla ilgili 40 dava açıldığını ifade eden Bolat, itiraz ve dava süreçleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi avukatı Gökçe Bolat, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere Atatürk’ün vasiyeti ile bağışlandığını belirtirken, "Bütün hukuki yolları deniyoruz. Bundan sonra vasiyetin ihlali davası üzerinde yoğunlaşacağız." dedi.

Atatürk Orman Çiftliği’nin toplumsallaşma, kamusal kullanım mekanı ve yenilikçi üretim alanı olduğunu belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da 'Kaçak Saray' başta olmak üzere Atatürk Orman Çiftliği üzerinde inşa edilen bütün yapılarla ilgili hukuki mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.


Editör: TE Bilisim