Avukat Özcan Pehlivanoğlu, Gökçeada'da yayım yapan Gökçeada'nın Sesi isimli haber web sitesinde Patrik Bartholomeos için Ekümenik Patrik ünvanının kullanılmasına sert tepki gösterdi.

Avukat Özcan Pehlivanoğlu , gazetemize yaıptığı açıklama, Türk Devleti'nin resmi tezidir. Ekümenik Patrik'i tanımıyoruz. Burada Ekümenik yazanlar Türk ise Ahmak-Şuursuz Türklerdir dedi.

Avukat Pehlivanoğlu yaptığı açıklama," Fener Rum Başpapazının (Ben Patrik olarak kabul etmiyorum) Ekümenik tanımlamasını devlet olarak kabul etmiyoruz. Türk Devletinin resmi dış politikası da bu konuda açıktır dedi.

   Kesinlikle Ekümenik olduğunu kabul etmiyoruz. Eğer bunu kullananlar şuursuzca ahmakça kullanılmıştır. Eğer kasıt yoksa bu bilgisizliktir. Düzeltilir. Ancak bu haberde daha vahim bir nokta var ki dinler arası diyalogdan bahsediliyor. Dinler arası diyaloğu örgütleyen isim FETÖ idi. Demek ki FETÖ ile Partikhane'nin arkasında ki güç ayni yani ABD'dir. İkisi de ayni argümanları kullandığını görüyoruz. Bu işin vahim tarafı budur. Rum meselesini bilmeyen yurttaşlarımızın bu meseleye hoşgörü ile yaklaşıyor. Maalesef Patrikhane Rum Cemaatinin olmadığı yerlere Metropolit atıyorlar. Biz ise susuyoruz." dedi.  

Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri! Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri!

Editör: TE Bilisim