Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Balyoz darbe planının belgelerini yayınladığı için tutuklanan Gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatları, tutukluluk kararına itiraz etti. Avukat Sercan Sakallı, “Yaşanan hukuksuzluklar, üretilen deliller, sahte ihbarcılar, gizli ve hayali aramlar göstermektedir ki; Mehmet Baransu’nun tutuklanmasının Balyoz davası ve devletin gizli belgeleriyle ilgisi yoktur. Mehmet Baransu, muhalif bir gazeteci olduğu için tutuklanmıştır.” dedi.

Mehmet Baransu'nun avukatları, tutukluluğa itiraz için 5. Sulh Ceza Hakimliği ve 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne dilekçe verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin çıkışında Avukat Sercan Sakallı açıklama yaptı. Sakallı, "Müvekkilim, daha önce takipsizlik kararıyla sonuçlanan bir iddiadan dolayı, günlerdir hürriyeti tahdit suçu işlenerek adeta esir alınmış durumdadır. Devletin gizli belgeleriyle ilgili suçlamada evvelce savcılık, Mehmet Baransu hakkında takipsizlik kararı vermişti. Aynı konuda, aynı suçlamayla, aynı kişi hakkında soruşturma başlatılamaz. Gözaltı kararı verilemez. Bu kişi tutuklanamaz. Bunların hepsi gerçekleşiyorsa burada bir tutuklamadan değil, esir almadan söz edilebilir. Esir alınan müvekkilimiz Mehmet Baransu olmakla birlikte, gizli belgeleri yayınlamak şeklinde bir suçlama yapılarak, Türkiye’deki gazetecilik faaliyetlerini toptan esir almanın ilk adımı atılmıştır.” diye konuştu.

Metris Cezaevi’nde bulunan Mehmet Baransu’nun salıverilmesi için gerekli itirazları yaptıklarını kaydeden Sakallı, şöyle devam etti: “Baransu derhal serbest bırakılmalıdır. Şu an işlenmekte olan hürriyeti tahdit suçuyla ilgili sorumlular hakkında gerekli müracaatlarımızı yapacağız. Ve biliyoruz ki sorumlular mutlaka yargılanacaktır. Hukuksuz biçimde başlayan soruşturma, eşi görülmemiş hukuksuzluklar zinciriyle devam etmektedir. Baransu’nun evinde 10 saatte yapılan aramada aleyhte tek delil elde edemeyenler, paniğe kapılmış ve panik halinde delil üretme telaşına girmişlerdir.”

Baransu’nun 3 yıl önce boşandığı eski eşinin evinde yapılan aramayı hatırlatan Avukat Sakallı, “Sosyal medya üzerinden intikam yeminleri eden manevi anlamda yaralı eski eşi, maalesef bu sürece dahil edilmiştir. Sahte isimle ihbar yaptırılmış, tarafımıza haber verilmeden gizli kapaklı sözde aramalar yapılmıştır. Baransu’nun ikameti ve iş yeri dışında kullandığı bir adres yoktur. Bulunduğu iddia edilen deliller kimin ikametinde bulunmuşsa sorumlusu odur. Baransu’yu bağlamamaktadır. Bu aramada avukatlar olarak tarafımıza haber verilmemiştir. Dolayısıyla bulunduğu iddia edilen eşyalar hukuken geçersizdir. Yaşanan hukuksuzluklar, üretilen deliller, sahte ihbarcılar, gizli ve hayali aramlar göstermektedir ki Mehmet Baransu’nun tutuklanmasının Balyoz Davası ve devletin gizli belgeleriyle ilgisi yoktur. Mehmet Baransu, muhalif bir gazeteci olduğu için tutuklanmıştır.” ifadelerini kullandı.

'KALEMİNİ KIRIN TALİMATI VERİLDİ'

Baransu’nun yılmayacağını vurgulayan Sakallı, “ 'Baransu’nun kapısını kırın evine girin' talimatı verenlerin, şimdi de Baransu’nun kalemini kırın talimatını verdiği açıkça görülmektedir. Eşi görülmemiş vesayet rejimine karşı maddi, manevi, psikolojik ve ekonomik baskılara göğüs geren Mehmet Baransu’yu esir alınmış olmak da yıldırmayacaktır. Baransu, vesayetin her türlüsüne karşı aynı kararlılıkla mücadelesini devam ettireceğine ilişkin kararlılığı tamdır. Bu uğurda her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu açıkça dile getirmekte ve tüm Türkiye’yi yaşanan hukuksuzluklara cesurca göğüs germeye davet etmektedir.” şeklindo konuştu.

Editör: TE Bilisim