AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Avukatlık bürosunda işe başladığı gün avukat Ö.Ç. tarafından taciz edildiğini iddia eden 20 yaşındaki C.Ç.'nin şikayeti üzerine Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması yapılacak. Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan kadınlar, 'erkek adalet değil, gerçek adalet' istedi.

Avukatlık bürosunda işe başladığı gün avukat Ö.Ç. tarafından taciz edildiğini iddia eden 20 yaşındaki C.Ç.'nin davası devam ediyor. Mağdur C.Ç.'nin şikayeti üzerine açılan davada avukat Ö.Ç. ile olaya gözcülük yapmakla suçlanan tutuksuz sanık M.R.B. için bugünkü duruşmada karar çıkması bekleniyor.

2 Temmuz günü yapılan duruşmada sanık Ö.Ç.’nin delillerinin toplanması ve tutuksuz sanık M.R.B.’nin ise savunmasının avukat huzurunda alınması için zorla mahkemeye getirilmesine karar verilerek duruşma bugüne ertelenmişti.

'ER GEÇ ADALET YERİNİ BULACAK'

Mağdur C.Ç’nin avukatı Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz, duruşma öncesinde yaptığı değerlendirmede, er geç adaletin yerini bulacağını belirterek, "Açıkçası biz, deliler toplanmış durumda, bu delilerle mahkumiyet beklentimiz sonsuz ama tabii ki sonuç her şekilde mahkemenin kararıdır. Sonuna kadar bu kararın doğru olması konusunda ümidimiz var. Erkek şiddetinin, tecavüz ve cinsel saldırıların Bursa’da oldukça yoğun rakamlara ulaştığını biliyoruz, basınla da sürekli paylaşıyoruz. Halen daha aynı suçlar işleniyor ve şüpheliler, sanıklar tutuksuz yargılanmaya devam ediyor ve kadınlar ‘neden o saatte dışardaydın, neden mini etek giydin veya ben sana neden inanayım’ şeklinde sorgulanarak kadınlar suçlanmaktadır. Hiçbir kadın tecavüzü, tehdidi, şiddeti hak etmez." şeklinde konuştu.

Kadınların bu şekilde sorgulanmaması gerektiğini belirten Canbaz, "Şahsımıza yönelik tehditlerle ilgili hazırlık aşaması devam ediyor, kolluk tahkikatı da devam ediyor. Deliller toplandıktan sonra zaten yargılama aşamasına geçilecek. Henüz daha deliller toplanma aşamasında olduğu için basınla paylaşamıyoruz, deliller toplandıktan sonra sizlere paylaşacağız." dedi.

"Mağduriyeti savunurken böyle bir olay yaşanması nasıl etkiledi sizi?" şeklindeki bir soruya ise Av. Nevin Canbaz, "Daha da güçlendirdi, sadece onu söyleyebilirim." şeklinde karşılık verdi.

Adliye önünde toplanıp hem mağdur C.Ç. hem de tehdit alan avukatı Nevin Canbaz’a destek veren Bursa Kadın Platformu üyeleri, zanlıların tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi. Bursa Kadın Platformu adına açıklamada bulunan Suna Acar, 2014 Nisan ayında gerçekleşen tecavüz olayından sonra avukat Ö.Ç. ve suçun işlenmesine yardım eden M.R.B’nin, yargılandıkları dava sürecinde Ö.Ç.’nin kadın avukat Nevin Canbaz’a davadan çekilmesi için her türlü baskı ve tehdide başvurduğunu söyledi.

Mağdur C.Ç.’nin babasının bu süreçte darp edildiğini anlatan Acar, "Kadın arkadaşımızın babası dövülerek hastanelik edildi. Bununla da yetinmeyen Ö.Ç., kadın arkadaşımızın davasını üstlenen Bursa Barosu Katın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz’a önce bir zarf içinde ‘biri sana, biri kıza’ diyerek iki kurşun gönderdi. Ardından da Nevin Canbaz’ın evine silahlı saldırı düzenlendi. Avukat Ö.Ç.’nin dava süresince yaptığı saldırı ve tehditler tüm kadınlara yapılmıştır. Bu saldırılar şiddet –taviz ve tecavüze uğradıktan sonra hesap sormak isteyen tüm kadınlara bir gözdağıdır. Bu saldırılarla tüm kadınlara boyun eğmeleri tembihlenmektedir." dedi.

Bütün bu olaylara rağmen avukat Ö.Ç.’nin elini kolunu sallayarak serbestçe dolaşmasına tepki gösteren Suna Acar, "Adalet sarayı diye adlandırılan önünde durduğumuz bu binada adaletin yerine getirileceğine dair inancımız azalmaktadır." şeklinde konuşmasını tamamladı. Ardından kadınla attıkları sloganlarla adaletin yerini bulmasını istedi.

MAĞDURUN İDDİASI

İddiaya göre, Nisan 2014'te Osmangazi ilçesinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde avukatlık bürosu bulunan Ö.Ç.'nin yanına iş başvurusu için gelen C.Ç. görüşmenin ardından işe alındı. Aynı gün doğum günü olan avukat Ö.Ç. için düzenlenen doğum günü partisine katılan C.Ç., diğer davetlilerin gitmesinin ardından büroda sanık ile yalnız kaldı. Ö.Ç., C.Ç. ile pasta yiyerek viski içti. Kendinden geçen C.Ç. uyandığında üzerindeki elbiselerin çıkarılmış olduğunu ve tecavüze uğradığını öne sürerek Çarşı Polis Merkezi'ne gidip şikayetçi oldu.

Editör: TE Bilisim