İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonda avukatların da gözaltına alınmasına bir grup avukat tepki gösterdi. İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapan avukatlar, buradan aramaların yapıldığı Halkın Hukuk Bürosu’na kadar yürüdü. CHP Milletvekili de eyleme destek verdi.

DHKP/C’ye yönelik operasyonlarda aralarında avukatlarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu’nda ise aramalar devam ediyor.

Operasyonlarda avukatların da gözaltına alınmasına bazı avukatlar tepki gösterdi. Bazı avukat dernekleri İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı. Pankart açan ve slogan atan avukatlar basın açıklaması yaptı. Şu ana kadar 16 avukatın gözaltına alındığı belirtilen açıklamalarda, gözaltına alınan avukatların evlerinde, bürolarında ve derneklerde aramaların sürdüğü kaydedildi.

Baskınların kendilerini yıldıramayacağını söyleyen avukatlar, “Ya arkadaşlarımızı serbest bırakın ya da bizi de gözaltına alın.” dedi.

Eyleme destek veren CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, “Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz. Muhalif kesime yapılan bu baskı artık bardağın taşmasından öte şelaler halinde bu ülkeyi felakete sürüklüyor.” diye konuştu.

Avukatlara yönelik bir yıl önce başlayan gözaltıdan sonra bugün de bunun sürdürülmesinin yargı denen gerçeği ortadan kaldırmaya yeterli bir olay olduğunu savunan Avukat Bayram Bahri Belen, avukatların olmadığı bir yerde yargının da olmayacağını kaydetti.

Avukat Filiz Kerestecioğlu da, “Arkadaşlarımızın ifadelerinin bugün alınmasını, savcıların bir an önce görevlerini yapıp hemen ifadeleri aldıktan sonra serbest bırakılmalarını talep ettik.” diye konuştu.

Adliye önündeki açıklamaların ardından yaklaşık yüz kişilik avukat grubu aramaların devam ettiği Hamkın Hukuk Bürosu’na yürüdü. Palisin tedbir aldığı büro önüne kadar gelen avukatlar burada eyleme devam etti. Gözaltı karar bulanan bürodaki bazı avukatlar balkona çıkarak eylem yapan avukatlara el salladı. Avukatların büro önündeki beklemeleri devam ediyor.

Editör: TE Bilisim