Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Avustralya Ankara Büyükelçisi Ian David Grainge Biggs, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Heykel tarihi valilik binasında gerçekleşen ziyarette, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve direkt uçak seferlerinin başlatılması temennisinde bulunuldu.

Avustralya Ankara Büyükelçisi Ian David Grainge Biggs, Bursa’nın Türkiye’nin en yeşil ve güzel şehirlerinden biri olduğunun altını çizerek, görev yaptığı ülkeler arasında Türkiye’nin, en mutlu olduğu ülkelerin başında geldiğini söyledi. Bu sabah Çanakkale’den geldiğini anlatan Büyükelçi Biggs, “98 yıl önce Avustralyalıların ilk Türkiye’ye ayak basışını dökümante eden Melbourne Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı ve tarihçi ile beraberdim. Çok şükür ki o günlerden bu günlere çok güzel şekillerde geldik.” dedi.

BİZİM İNSANIMIZ AVUSTRALYA’YA DOSTANE DUYGULARLA GİTTİ

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Avustralya’nın Türkiye’ye mesafe olarak uzak olmasına rağmen 100 bin Türkün bu ülkede yaşıyor olmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Vali Karaloğlu, Büyükelçi Ian David Grainge Biggs’in Çanakkale vurgusuna gönderme yaparak, “Tabi Avustralyalılar Türkiye ile ilk tanışmaları çok hoş bir sebeple de olmasa da bizim insanımız çalışmak için veya yaşamlarını sürdürmek amacı ile dostane duygularla Avustralya’ya gitmiş oldular.” ifadesini kullandı.

Vali Karaloğlu, 2012’ye kadar Avustralya’ya Türkiye’den ihracatın, ithalatın yüzde 50’sini karşılamasına rağmen 2013’de bu rakamın yüzde 30’lara düştüğünü vurguladı. Karaloğlu, “Dedim ki herhalde Sayın Büyükelçi kendi ülkesi adına daha çok çalışmış, bizim ithalatımızın arttığına göre. Sayın Büyükelçiyi biz dost olarak görüyoruz. Bursa aynı zamanda bir ihracat şehri. Bursa’dan Avustralya’ya ihracatın artması adına yardımcı olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Bunun üzerine gülüşmeler yaşanırken, dostluk ilişkilerine vurgu yapıldı. Ardından Vali Münir Karaloğlu, Avustralya Büyükelçisi'ne bir İznik çinisi hediye etti.

Editör: TE Bilisim