Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) düzenlediği etkinlikte binlerce kişi Ayasofya önünde sabah namazı kıldı. Namaz için toplanan kalabalık, ‘Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın’ şeklinde slogan attı.

İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümü nedeniyle AGD’nin çağrısıyla toplanan binlerce kişi, Ayasofya Müzesi’nin camı olarak ibadete açılması için Fetih Namazı kıldı. Namazı Mekke İmamı Murat Mustafa El Hasan kıldırdı. Ayrıca meydanda toplanan kalabalığa Şehzadebaşı Camii imamı Kur’an-ı Kerim okudu.

Etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "İnşallah bu ezanları en yakında Ayasofyamız’dan dinleyeceğiz ve Ayasofya’nın içinde namaz kılacağız. Ayasofya Camii, cami olarak mutlaka ibadete açılmalıdır. Milletimizin bahtıyla beraber açılmalıdır.” diye konuştu.

Ayasofya’nın ibadete kapalı tutulmasına sert tepki gösteren Bulut, “Ayasofya’yı kapalı tutmak, Yunanlı’ya ben yapamıyorum, sen gel de kendi hesabına aç demekten farksızdır. Ayasofya’yı kapalı tutmak Batılılara ‘artık benim hayat hakkım kalmadı’ demektir. Ayasofya’yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 80 milyon ve altındaki elli milyon Müslümanın semaları tutuşturan lanetine hedef olmaktır." ifadelerini kullandı.

Meydanda bulunan kalabalık, ‘Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın’ şeklinde slogan attı. Etkinliğin ardından grup, Ayasofya meydanından ayrıldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim