Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Aydın’da Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, “Haksız Yere Sürgün Edilen Öğretmenler” konulu bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim-İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, Aktif Eğitim-Sen Aydın İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal ve iki sendikadan üye eğitimciler, ayrıca CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnce ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Açıklamayı yapan Aktif Eğitim-Sen Aydın İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, “Öğretmenler suni gündemlerle, yapmacık sebeplerle soruşturma geçirerek, soruşturmanın neticesi belli olmadan, adına 'tedbiren yer değiştirme' denilerek, sürgün edilerek mağdur edilmektedir.” dedi. Bugün öğretmenlerin, nereden ne şekilde geldiği belli olmayan şikayetlerle soruşturma açılarak, üzerlerinde açığa alınacak hiçbir şüphe ya da tehlike bulunmadığı halde açığa alındığını söyleyen Küçükgüldal, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki sendika tüzüğümüzün en başında, 'Büyük millet olma şuurunun bütün fertlerin topyekûn katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla yürüyeceğine inanan Aktif Eğitimciler Sendikası, şahsi arzuların yerine millî ruh ve millî düşüncenin, egonun yerine diğergamlık ve kolektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği ve hemen herkesin ictimaî bir varlık olduğunu yeniden duyup yaşayacağı dönem için birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçlar.' şeklinde bir ifade yer almaktadır. Bu ifadenin gereği olarak, gittiğimiz her yerde biz meslektaşlarımıza şunu söyledik: 'Öğretmenin ve eğitimin ortak sorunlarının dile getirildiği her yerde ve herkesle birlikte hareket edeceğiz.' Bunun gereği olarak bugün burada ortak basın açıklaması yapmaya karar verdik. Bugün eğitimin yöneticileri şube müdürlüğü, okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı dahil olmak üzere eğitimin her aşamasında, sendikalarından ya da dünya görüşlerinden ötürü elemeye tâbi tutularak belirleniyor ve fişleniyor.” dedi. Öğretmenlere sık sık sendika değiştirmeleri konusunda baskı yapıldığını ifade eden Küçükgüldal, “Elbette ki biz bunların dile getirildiği, toplum nezdinde farkındalık oluşturmaya yönelik demokratik ve hukuk formları içerisinde yapılan her türlü faaliyette herkesle birlikte hareket ederiz ve etmeye de devam edeceğiz. Bugün sendika olarak, gerek şube müdürlüğü gerekse okul müdür ve müdür yardımcılığı gerekse de haksız yere soruşturma açılarak mağdur edilen birçok arkadaşımızın olduğunu söyleyebilirim. Herkes bu konuda müsterih olsun, bunlarla ilgili yapılan haksızlıkları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de dahil olmak üzere her türlü hukuki platformda takip ediyoruz. Bu yanlışların bir gün mutlaka Bağdat’tan döneceğine inancımızın tam.” ifadelerini kullandı.

Aydın’da hukuksuz ve haksız yere öğretmenlerin sürgün edildiğini öne süren Eğitim-İş Genel Sekreteri Altıntop da, “Aydın Lisesi rehber öğretmenimiz Safinaz Karabudak ile Aydın Lisesi Müdür Yardımcısı Sakin Şahan’ın sürgünlerini yaşıyoruz. Sayın Vali'ye, bu konuda bir hukuksuzluk ve vicdansızlık yapılmakta olduğunu ifade etmek istiyoruz ancak Sayın Vali, vicdanının ve hukukun sesi yerine başka yerlerin sesine itibar ediyor ki sürgünleri gerçekleştiriyor. Bizler hukuk içinde kalıp bu haksızlığa karşı sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu haksız uygulamaları yapanlar da elbette hesap verecektir.” dedi.

Editör: TE Bilisim