Balkan ülkesinde Türkçe resmi dil ilan edildi Balkan ülkesinde Türkçe resmi dil ilan edildi
 1970 yılında Türkiye genelinde  kuruluşunu yapan Aydınlar Ocağı Derneği,  Covid-19 nedeniyle yapılamayan 25'inci ve 2018 - 2020 yılları Olağan Genel Kurulu'nu İBB Zeytinburnu Sosyal Tesisi'nde sabah kahvaltılı olarak yaptı. Yemek duası Fahrettin ULUOCAK tarafından yapıldı. Genel kurula yoğun bir katılım ve bir  o kadar da ilgi vardı.



Açılış ve selamlama konuşması Aydınlar Ocağı Derneği Genel Bşk. Prof Dr. Mustafa E. ERKAL tarafından yapıldı. Divan teşkili için  genel kurula sunulan önerge oy birliği ile kabul edildi. Divan başkanlığına Dr. Mustafa KARAGÖZ, katip üyeliğe Muhsin KOÇ ve Aytaç TAŞYÜREK seçildiler.

15 sayfadan oluşan faaliyet raporu Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri  Mimar Süleyman ULUOCAK tarafından okundu. Bilanço ( Muhasebe ), Denetleme ve Tahmini Bütçe  Raporları da  Ünal ŞENGİR tarafından okundu. Raporlar ayrı ayrı olarak görüşe sunuldu ve  görüş almak isteyen olmadı. Raporlar ayrı ayrı olarak oy birliği ile ibra edildi.

Seçim öncesinde üyelere yönetim kurulu için 32, İlim - İştişare Kurulu için 45 ve Denetleme Kurulu için 6 isim bulunan liste dağıtıldı. Yönetim kurulu için 15 asil ve 15 yedek,  İlim-İstişare kurulu için 25 ve Denetleme Kurulu için de 3 asil ve 3 yedek üye belirleme için her üye ayrı ayrı olarak oylama için liste yaptılar.  Bu listeler oy sandığına atıldı. Oy için kontrolör düzenleme ve saymanlık görevine seçilen Zeki DOĞAN, Zekeriya ERKAL ve Serbar Sertaç ALADAĞ'ın titiz çalışmalarıyla  asil ve yedek yönetim kurulları, asil ve yedek denetleme kurulu ve İlim- İstişare kurulu isim sıralamaları yapıldı. Bu sıralamalara göre;



YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Prof Dr. Mustafa E. ERKAL, Hikmet İŞMAN, Şahin CEYHANLI, Ahmet ÇELİK,  Ünal ŞENGİR, Dr. Sakin ÖNER, Süleyman ULUOCAK, Fahri YAĞLI, Av. Hakan YALÇIN, Ernail KOÇ, Prof. Dr. Sevil SARGIN, Hikmet KAPLAN, Av. Mustafa ÖZKURT, Dr. Zeki SEVEROĞLU ve M. Vedat ERYETİŞ.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Ahmet ORHAN, Hüseyin TAVUKÇU, Metin ÖZKAN, Dr. Behçet KARA, Av. Şekip MEHAN, Abdurrahman KÜLÜNK, Ali ARMAĞAN, F. Ali KOÇ, M. Numan BAŞAK, Fikri OKUT, Beşir  DEDE, Sebahattin TATAR, Ali SEZGİN, Av. Ahmet ASLAN ve Av. Ahmet SERBEST.

DENETLEME ASİL ÜYELER.

Prof Dr. Kutluk Kağan SÜMER, Ertuğrul ERDEN ve Av. Alibey KESKİN,

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER

Turgut ERGİN, Serbar Sertaç ALADAĞ ve Murteza KILIÇASLAN,

İLİM - İSTİŞARE KURULU

Dr. Nefi DEMİRCİ, Aytaç TAŞYÜREK, Erdoğan ASLIYÜCE, Prof. Dr. Ahmet YÖRÜK, Muhsin KOÇ, Prof. Dr. Yumni SEZEN, Nesrin ALHANLIOĞLU, Prof. Dr. Ömer Alpaslan AKSU, Prof Dr. Sabri SÜMER, Prof. Dr. Ahmet GÖKÇEN, Yakan CUMALIOĞLU, Prof. Dr . Hacı DURAN, Sabri ŞENEL, Prof. Dr. Metin KARAÖRS, Ramazan KIRKIK, Ahmet İYİOLDU, Nevzat BİÇER, Av. Pakize ÖZBENLİ, Dr. Mustafa KARAGÖZ, Dr. Ahmet İNAN, Av. Salih BAYIR, Remzi KOZAL, Ziya HAYIRLIOĞLU, Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU ve Prof Dr. Mualla Uydu YÜCEL olarak belirlendi.

Genel kurul sonrasında  yeniden başkan seçilen Prof. Dr. Mustafa E. ERKAL, katılım yapan ve mazeretleri nedeniyle katılamayıp mesaj gönderen genel kurul üyelerine teşekkür ederek 2022 yılı Haziran ayında yapılacak kongreye kadar tüm üyelerle  programa alınan çalışma ve programların  süratle sürdürüleceğini belirtti. Saat 11.40'da başlayan genel kurul saat 13.30'da sona erdi.






Editör: TE Bilisim