Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, ”’Turan İllerinden Gezi Notları‘na ismini taşıyan değerli eseri dolayısıyla, Ahmet Çelik’i Bey kardeşimi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, H. Ahmet Çelik’in, bu önemli eseri için (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulunarak, Çelik’in, ruh ve mana köklerimizin derinliğini ve medeniyetimizin kaynaklarını Türk milletine fark ettiren önemli bir hizmeti yerine getirdiğini söyledi.

Türk Dünyası ile ilişki kurmak, ilgilenmek, onların sorunlarına eğilmek, her Türk’ün öncelikli görevi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, “Elinizdeki ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ adlı kitap sadece seyahat anılarından meydana gelmemektedir”dedi.

Virüslü genel manzara / Prof. Dr. Mustafa E. ERKAL - ALINTI YAZARLAR - Tarihistan.orgProf. Dr. Mustafa E. Erkal, TRT İstanbul Radyosu Eğitim Kültür Yayınlarında 15 yıl başarıyla Şef Prodüktör olarak görev yapmış olan H. Ahmet Çelik’in bildiklerini bizzat Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’da gördükleri ile tamamlamış, ortaya ilgi çekici ve zevkle okunacak önemli bir eser çıkardığını açıkladı.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Yazar H. Ahmet Çelik’in bu önemli, ölümsüz eserinde Türk Dünyası’nda dikkat çeken meşhur, dünya çapındaki fikir, bilim, din, sanat adamları ve tarihi eserlerini de tanıtıcı bir rol oynadığını hatırlatan Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, Çelik’in ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ adlı  eseriyle okuyucuyu bilgilendirme görevini tam yerine getirdiğini ifade etti.

Bu bakımdan ‘Turan İllerinden Gezi Notları’ adlı  eserin çok yönlü olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, ” okuyucu sanki yazarla beraber kardeş üç Türk Cumhuriyeti’ni dolaşmakta, kültür ve sanat çevresini birlikte tanır hale gelmektedir” diye konuştu.

H. Ahmet ÇELİK Kim?

1953 yılında, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde doğdu. Kayseri Ticaret ve A.İ.T.İ. Akademisini bitirdi.

TRT İstanbul Radyosu Eğitim Kültür Yayı’nlarında 15 yıl Şef Prodüktör olarak çalıştı. 1993 yılında TGRT FM’i kurarak 2 yıl süreyle Genel Müdürlüğü’nü yürüttü.

Günümüzde, kendi kurduğu şirketlerinde, yoğunluk olarak eğitim sektörlerinde çalışma hayatına ‘İş İnsanı’ sıfatıyla devam ediyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ve Akraba Türk Toplulukları Derneği üyesi de olan H. Ahmet Çelik, aynı zamanda Avrasya Bir Vakfı Mütevellisi ve Aydınlar Ocağı Genel Merkezi yönetim kurulu üyesi.

Sürekli Basın Kartı sahibi de olan H. Ahmet Çelik, radyo yayıncısı ve üst düzey yöneticiliğinin yanı sıra, Gazeteci-Yazar, seslendirme yönetmeni, metin yazarı.


Bugüne kadar yayınlanmış 5 eseri bulunan H. Ahmet Çelik, 1986-1992 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘Yılın Gazetecisi‘, 199o yılı Türkiye Milli Kültür Vakfı’nın ‘Türk Milli Kültürüne Hizmet‘ ve 1991 yılı Magazin Gazeteciler Derneği’nin,’Yılın Gazetecisi‘ ödüllerinin sahibi.

Biz de, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı ve (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı olarak, değerli yazarımız H.Ahmet Çelik’i  Türk toplumuna kazandırmış olduğu ‘Turan İllerinden Gezi Notları‘ adlı özel eserinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyoruz. AY

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 15 Kasım 2020]

Editör: TE Bilisim