Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Yaşlılar Haftası'nda farklı bir projeye imza atan Aydınlı öğrenciler, engelli 10 yaşlıyı sevindirdiler. "Yaşlılara Vefa" projesi kapsamında 17 ilçede öğrenciler, kendi aralarında para toplayarak 10 adet akülü tekerlekli sandalye aldı. İhtiyacı olan yaşlılara verilecek sandalyeler, projeye destek sağlayan Aydın Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş’a teslim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törende akülü tekerlekli sandalyeleri teslim alan Altınbaş, konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Çocukların bu vefası sayesinde, yaşamlarını dört duvar arasında geçirmek zorunda kalan yaşlıların yeniden hayata bağlanacağını belirten Altınbaş, “Bu sandalyeler, birçok insan için bir şey ifade etmeyebilir ancak ihtiyaç sahipleri için çok şey ifade ediyor. Evlerinden çıkmayan yaşlılarımız için bu sandalyeler çok şey ifade ediyor. Bu sandalyeler, o yaşlılarımız için adeta birer uçak gibi. Onları dört duvar arasından çıkaracak. Bu projeyi geçekleştirenlerden Allah razı olsun. Çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Geleceğin yaşlıları olan şimdiki çocukların, proje kapsamında 10 tane akülü tekerlekli sandalye aldıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise değerleri yaşatarak öğrettiklerini söyledi. Töre, “Yarının yaşlıları olacak gençlerimiz, Aydın’dan tüm Türkiye’ye örnek bir davranış sergilemedi. Çocuklarımız, duyarlılıkla bu projeyi hayata geçirerek, 'Biz de varız, biz de yaşlılarımız için bir şey yapmak istiyoruz' fikriyle ortaya çıkmıştır. Kültürümüz ve inancımız gereği yaşlılarımıza hizmet etmek, hürmet ve saygı göstermek, elinden öpmek, sırtımızda taşımak, başımızın tacı yapmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Biz de eğitimciler olarak öğrencilerimizi bu duygularla yetiştirmeliyiz. Biz bu duyguları öğrencilerimize kazandırdığımız zaman öğretmenlik yapmış olacağız. Biz çocuklarımıza bu değerleri yaşatarak yapmalarını sağlıyoruz. Yaşlıları huzurevlerinde ve hastanelerde ziyaret ettiler, ziyaret etmeye de devam edecekler. Buralarda çocuklarımız, yaşlılarımızın bizler için ne kadar önem arz ettiklerini anlatacaklar. Çocuklarımız, yakın çevrelerindeki yaşlıları da ziyaret edecekler.” şeklinde konuştu.

Efeler ve diğer ilçelerden gelen öğrenci temsilcileri, yaşlılar için alınan sandalyeleri Pervin Töre ve ilçe Milli Eğitim müdürlerinin de katıldığı törende Dernek Başkanı Altınbaş’a teslim etti. Projeye yer alan Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli ve ilçe temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. Akülü tekerlekli sandalyeler, belirlenen ihtiyaç sahibi yaşlılara evlerinde teslim edilecek.

Editör: TE Bilisim