YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Eğer Mansur Yavaş'a saldırmak için bahane bulamayan AKP ve trolleri Ekrem Imamoğlu'na her gün saldırabiliyorsa; bunun nedeni biraz da Ekrem Imamoğlu'nun kendinden kaynaklı olsa gerek.

Ekrem Imamoğlu'nun danışmanlarını gözden geçirmesi gerekiyor. İsimleri bilmiyorum. Mesela din ve vicdan özgürlüğü, hizmet alanı olarak belediyeyi ne kadar doğrudan ilgilendirir ki. O işi mensup olduğu siyasi partiye bırakması lazım dır. 

İBB'nin hazırlamış olduğu kitapta "Din ve vicdan özgürlüğü" başlığı altındaki kısıma o resmi koymayı kim akıl etmişse Ekrem Imamoğlu'nu mayınlı alana o itmiştir; aynen HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmalarından sonra kendilerini ziyaret etmesinde olduğu gibi. O ziyaret millet ittifakının İstanbul Belediye bakanına değil, CHP Genel Başkanı Kamal Kılıçdaroğlu'a hem düşer hem de yakışırdı.

Oysa ki; akıllı bir danışmanın Ekrem Imamoğlu'na en önemli uyarısı "Ekrem Bey aman dikkat. Ne yap et, sakına sakın din mevzusuna girme. Adamların en büyük kesintisiz güç kaynağı din olup, onları 18 yıldır ayakta tutan en büyük argüman dır."  şeklinde olmalıydı.

Tekrar ediyorum; Ekrem Imamoğlu, o kitabın basılması ve malum resmin içine konma düşüncesinin evvelini ve sonrasını iyi incelemelidir. Öyle ya; resimdeki o pos bıyıklı, foterli amca niçin Kaldani, Zerdüşt, Süryani, Yezidi görülmeyip de Alevi olarak görülmüştür. Dışarıdan kumanda edilip, içeride gereği düşünülen bir durum mu sözkonusu acaba.

Siyaset yapmayı partisine bırakmalı ve hizmete odaklanmalıdır. Aksi durumda her gününü şeytan taşlamakla geçirecektir.
Mehmet Soral

Editör: TE Bilisim