İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi olayıyla ilgili, "Bazı güç odakları Türkiye’nin Kürt meselesini çözmüş güçlü bir Türkiye olmasını istemiyor da olabilir.” dedi. Özellikle İmralı görüşmelerinin başladığı süreçte böyle bir cinayetin yapılmış olduğuna dikkat çeken Aysel Tuğluk, “Kürt ve Türk kardeşliğini istemeyen güçler olduğu açıktır. Biz Kürtler ve Türkler ne zaman konuşmaya başlasak, provokasyonlar devreye giriyor ve bu sürecin ilerlemesini engellemeye çalışıyorlar.” dedi.

Milletvekili Aysel Tuğluk, Paris'e hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Terör örgütü PKK üyesi 3 kadının öldürülmesinden üzüntü verici ve manidar bulduğunu ifade eden Tuğluk, 3 kadının da Kürt siyaseti için önemli simalar olduğunu vurguladı. Tuğluk, “Bu olayın açığa çıkartılması gerekiyor. Fransız hükümetine çok büyük görev düşüyor. Sadece katilleri açığa çıkartmayacaklar, aynı zamanda Kürt meselesinin çözümsüzlüğünden yana olan kimlerdir bunlar da açığa çıkacak. Ben doğrudan bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Özellikle İmralı görüşmelerinin başladığı bu süreçte böyle bir cinayetin işlenmiş olması Kürt ve Türk kardeşliğini istemeyenlerin işidir. Bunlar hangi güçlerse, istemeyenler olduğu açıktır. Biz Kürtler ve Türkler ne zaman konuşmaya başlasak bu Türk provokasyonlar devreye giriyor ve bu sürecin ilerlemesini engellemeye çalışıyorlar. Fransız hükümeti kadar Türk hükümetinin de bu olayın üzerinde durması gerektiğini düşünüyordum. Keşke Türk hükümeti de bununla ilgili bir soruşturma komisyonu açsa.” diye konuştu.

'GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYOR OLABİLİRLER'

“Bazı güç odakları Türkiye’nin Kürt meselesini çözmüş güçlü bir Türkiye olmasını istemiyor da olabilir.” diyen Tuğluk, cinayetin bunlarla da bağlantılı olabileceğine işaret etti. Cinayetin aydınlatılmasının Kürt sorunun çözümüne katkı sunacağını kaydeden Tuğluk, “Çok üzgünüz. Çözüm umutlarının arttığı bir süreç böyle bir olayı yaşamak hepimiz açısından üzüntü verici. Bütün bunlara rağmen barış ve çözüm arayışımızı daha güçlü yürütmeliyiz. Bu tür provokasyonlara gelinmemeli. Her zaman bu tür süreçlerde bu tür olaylar yaşanabilir. Daha kararlı, daha iradeli çözüm endeksli bir süreci ilerletmek gerekiyor. Bu sorunu çözmedikçe pek çok güç bu işin içerisine girecek. Biz çözmek istesek bile, Türkler ve Kürtler barışmak istesek bile bazı güçler bunu engellemeye çalışacaklar. Umut ediyorum ki bu katliam açığa çıkar.” ifadesini kullandı.

Olayın sıradan bir cinayet olmadığını söyleyen Tuğluk, “Arkasındaki güçler çok derin güçler Türkiye’deki gladionun bu işin içinde olabileceği ihtimalini üzerinde duruyoruz. Aynı zamanda bu gladionun uluslararası güçlerle işbirliği sonucu mu oldu bu da bir soru işareti tabi.” iddiasında bulundu.

Cinayetlerin örgüt içi hesaplaşma olabilme ihtimalinini belirtilmesi üzerine Tuğluk, bunun PKK içi bir infaz olabileceğine yönelik çıkarımları doğru bulmadıklarını söyledi. Öldürülen kişileri tanıdığını ifade eden Tuğluk, “PKK böyle bir cinayeti işleyebilecek bir örgüt değil diye düşüyorum. Zaten bunu reddettiler. Bunun bilinçli manüpilatif bir haber olduğunu ifade ettiler PKK yetkilileri. Bütün bunları ortadan kaldırmanın yolu cinayetin aydınlatılması. Bunun PKK’nın yapmadığına biz kesin olarak inanıyoruz.” yorumun yaptı.

Editör: TE Bilisim