Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinde dün düzenlenen operasyonda, bin 491 kaçak göçmen yakalandığı açıklandı. Ayrıca göçmen kaçakçılığı zanlısı yedi kişi gözaltına alındı.

Türkiye-AB zirvesinde mülteciler konusunda anlaşmaya varılmasının ardından dün, kaçak göçmenlerin kullandığı en önemli güzergahlardan biri olan Ayvacık'ta geniş çaplı operasyon düzenlenmişti. Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye hazırlanan kaçak göçmenlere yönelik, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan görevlendirilen Jandarma Özel Hareket Taburu Komutanlığı'ndan 250 kişilik ekip operasyon yaptı. Bugün de yazılı bir açıklamayla operasyonun sonuçları duyuruldu. Buna göre bin 491 kaçak göçmen ve 7 göçmen kaçakçılığı zanlısı yakalandı. Zanlılarla birlikte 1 adet tabanca, 6 adet bot ve 7 adet bot motoru ele geçirildi. Ayrıca sahilde, yabancı uyruklu bir kişinin cansız bedenine bulundu.

Açıklamada, göçmen kaçakçılarına yönelik icra edilen faaliyetlere, büyük bir kararlılıkla devam edileceği de belirtildi.

Editör: TE Bilisim