Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında dün gece tekrar başlamış olan çatışmalarda 3 Azerbaycan askerinin şehit olduğu bildirildi. Azerbaycan müdafa Bakanlığı, Ermeni askeri birliklerinin Azerbaycan mevzilerine ve yerleşim birimlerine açtığı ateş sonucu 3 askerin şehit bulunduğunu duyurdu. Azerbaycan askerlerinin oluşturulan ateşe karşılık verdiği, bölgede gerginliğin devam ettiği aktarıldı. Ermenistan'ın cephe hattında son günlerde kaybettiği stratejik bölgeleri geri almak için hücumlarını yoğunlaştırdığı belirtildi. Çatışmaların cephe hattının Ağdere-Terter ve Hocavend-Füzuli bölgesinde devam etmiş olduğu ifade edildi. Ermeni tarafının atakda çok sayıda kayıp verdiği verdiği kaydedildi. 

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 1 Nisan gece saatlerinde ateşkes ihlali icra eden Ermeni birlikler, yaşam birimleri ve askeri mevzilere ateş açmıştı. Çıkan çatışmada, 12 Azerbaycan askeri şehit düşerken Ermenistan ordusu da büyük kayıplar vermişti. Çatışmalarda Azerbaycan ordusu, cephe hattında stratejik öneme sahip Goranboy ve Naftalan şehirlerinin güvenliği için stratejik öneme haiz Talış köyü yakınlarındaki tepeler, Füzuli iline yakın "Lele Tepe" ve Seysulan bölgesini Ermeni birliklerinden geri almıştı.

Bu arada dün Azerbaycan tek taraflı olarak çatışmayı durdurma kararı almıştı. Azerbaycan müdafa Bakanlığı'ndan meydana getirilen açıklamada, uluslararası kurumların ateşkes çağrısı ve ülkenin barışçıl politikası dikkate alınarak Ermenistan ordusuna yapılan operasyonları durdurma kararı alındığını bildirilmişti. Bakanlık, Ermenistan tarafının tekrar provokasyon girişiminde bulunması ve yerleşim birimlerine ateş etmesinin tekrarlaması halinde, Azerbaycan ordusunun tüm gücünü kullanarak karşılık vereceği ihtarsında bulunmuştu.
Editör: TE Bilisim