Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Azerbaycanlılar Derneği, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da kutladı. Büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı'nda protokol üyeleri geleneksel Nevruz ateşinden atlayıp, yumurta tokuşturdu.

Gebze Azerbaycanlılar Derneği tarafından gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlaması, Darıca'da kutlandı. Gebze Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Tolga Pahsa'nın ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamaya; Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli Karslılar Derneği, Darıca Caferi ve Ehlibeyt Eğitim İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, MHP Darıca belediye başkan adayı Arif Gülen, Gebze Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Aziz Aziz, Darıca mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Osman Ateş, açıklamasında, Nevruz'un, toprağı, güneşi, bereketi, barışı, kardeşliği müjdelediğini ifade etti. Bu yılki Nevruz Bayramı'nın da inşallah dünya barışına katkı sağlayacağını ümit ettiğini belirten Ateş, Nevruz'da kin ve nefrete yer olmadığını kaydetti. Ateş, "Öfkeye ve kızgınlığa yer yok. Nevruz'da barış var, kardeşlik var. Bugün Darıca’da içimizi ısıtan Nevruz ateşinin tüm Türkiye’yi ve insanlığı ısıtması dileğiyle barış ve kardeşlik dolu günler diliyorum." diyerek, herkesin Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Kutlamalara katılan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise "Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi, birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramı'nda sizlerle bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bu bayram coşkusunun, aynı coğrafyayı yaşam alanı olarak seçmiş bütün vatandaşlarımız için sonsuz barışın tesisine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum." dedi.

Gebze Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Tolga Pahsa da selamlama konuşması yaptı. Pahsa, "Nevruz Bayramı için bir aradayız. Nevruz Bayramı birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Dostluğumuz, birlik beraberliğimiz daim olsun. Herkesin Nevruz Bayramı kutlu olsun." diye konuştu.

İzleyenlerin büyük bir beğenisini alan Kafkas oyunları ayakta alkışlandı. Protokol üyelerinin geleneksel Nevruz ateşinden atlayıp, yumurta tokuşturmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte davetliler halay çekti. Geleneksel halk oyunlarının oynandığı programda Aşık Bayram Denizoğlu ve Sadettin Dursun dinleyenlerin beğenisini kazandı.

Editör: TE Bilisim