Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Selim Müslümov Avrupa Parlamentosu'nun(AP) 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesini kınayarak, 23 yıl önce Hocalı katliamından gurur duyan Ermeni yazarların olduğunu ve yazılarında Türk Azeri hamile kadının karnını süngüyle deşip çıkardıkları bebekten nasıl zevk aldığını yazdıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Selim Müslümov ile bakanlıktaki makamında görüştü. Bakan Çelik, 8. Türkiye – Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu toplantısını tamamladıklarını ifade ederek toplantıya ilişkin bir protokol imzalandı.

Çelik, Azerbaycan Çalışma Bakanlığı ile ortak çalışma grubumuzu periyodik olarak topladıklarını, Aslında diğer 5 ülkeyle de ortak çalışma gruplarının olduğunu belirterek, en düzeyli ve en düzenli çalışmalarını kardeş ülke Azerbaycan ile sürdürdüklerini ifade etti. Çelik, "Her yıl Bakanlarında Başkanlığında çalışma grubumuz çalışmalarını sürdürüyor. Dün ve bugün gerçekleştirilen toplantıda ortak çalışma alanlarımızda yer alan çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, iş teftişi, istihdam hizmetleri, meslek standartları ve sosyal güvenlik gibi konularda ilgili birimlerimiz ayrıntılı görüşmeler yaptılar. Bakanlıklarımızın birim amirleri bugün bizimle birlikteler ve 2 gün boyunca ilişkilerimizi her boyutu ile ele aldılar. Bu görüşmelerde Azerbaycan’da üçlü danışma kurulu oluşturulması, asgari ücret belirleme mekanizmasının kurulması, devlet iş güvenliği fonu kurulması, devlet istihdam kurumunun kurulması ve ulusal meslek standartlarının belirlenmesi gibi önemli çalışmalarda ülkemizin tecrübelerini aktardık." diye konuştu.

Bu yıl Türkiye'nin G-20’nin dönem başkanı olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti: "Her G-20 dönem başkanın bir ülkeyi özel davetli olarak çağırma hakkı var. Türkiye bu hakkını kardeş ülke Azerbaycan’dan yana kullanmıştır bu yıl yapılacak G-20 toplantılarına Azerbaycan’da katılacak. Bizde G-20 istihdam çalışma grubunda Azerbaycan Çalışma Bakanlığı’nın değerli katkılarını almış olacağız." dedi.

Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Selim Müslümov AP’nin 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesine değindi. Müslümov, Hocalı katliamından gurur duyan Ermeni yazarların olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: "Azerbaycan’da bu olay Türkiye’den daha çok etki etti. Bu insanlar her bir yalanı ortaya koyup bütün dünyaya bu suçu yaymak için ne desen yaparlar. Bunun büyük bir yalan olduğunu herkes biliyor. Yüz yıl önce neler olmuş, olmamış şimdi bunu ortaya koymak insanlığa yaraşmayan şeylerdir. 23 yıl önce Hocalı da neler yaptılar. Bir gece de bir şehir silindi. Kendi yazarları bile bununla gurur duyuyorlar. Türk Azeri hamile kadının karnını süngüyle deşip çıkardıkları bebekten zevk aldığını söylüyorlar. Bunları tarihçilere bırakalım. Bu iş tarihçilerin işidir, tarihçiler araştırsınlar sonra bakalım kim haklı."

Bakan Çelik ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Lobi faaliyetleri ile tarihi değiştirmek mümkün değil. Beyhude bir uğraşıdır bu, eğer yürekleri yetiyorsa tarihi belgelere baksınlar. İşi tarihçilere bıraksınlar. Kimin katliamlardan yana olduğu Hocalı'da belli. Karabağ ortada. Lobi faaliyetleri tarihi hiçbir zaman örtemeyecektir. Bunlara alet olanlar da bir gün mahcup olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim