Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Azerbaycan'da tüm mal varlığını sattıktan sonra bisikletle tüm Asya ve Avrupa ülkelerini dolaşan Ramil Ziyadov, son olarak bulunduğu Mısır'dan İstanbul'a geldi. Türk ve Azeri bayrağı açtığı için mısır'da gözaltına alındığını söyleyen Ziyadov, serbest bırakılması karşılığında 400 dolarını aldıklarını kaydetti.

Bisikletle Avrupa ve Asya ülkelerinin tamamını gezen Azerbaycan vatandaşı 37 yaşındaki Ramil Ziyadov, Mısır'dan İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile saat 12.15'te Atatürk Havalimanı'na gelen Ziyadov, Mısır'da yaşadıklarını anlattı. 13 Ağustos 2015'te Mısır'dan Libya istikametine doğru uzanan Bahri çölüne doğru bisikletini sürdüğünü, amacının Mısır'ın çevresini dolaşmak olduğunu anlatan Ziyadov, çöl ortasında koyu renk üniformalı bazı kişiler tarafından gözaltına alındığını kaydetti. Bu kişilerin silah çekerek kendisini gözaltına aldıklarını belirten Ziyadov, "Beni casus olmakla suçladılar ve Kahire'ye götürdüler, bir gün gözaltında kaldım." dedi. Gözaltına alınmasını Türk ve Azeri bayrağı açmasına bağlayan Ziyadov, "Bisikletimde Türk ve Azeri bayrakları vardı. Tişörtümde de Türk bayrağı figürü vardı. Bu nedenle gözaltına alındım." şeklinde konuştu. Mısır halkının Türklere ve Türkiye'ye karşı olan kinine bir anlam veremediğini belirten Ziyadov, "Mısır artık benim için bitmiştir. Yolculuğuma kaldığım yerden devam etmek istiyorum ama Mısır'a bir daha gitmem." dedi.

Türkiye ya da Azerbaycan konsolosluklarının kendisine yardım edip etmedikleri sorulduğunda Ziyadov, Mısır'da her iki ülke konsolokluklarının çalışamadığını, bu yüzden yardım da alamadığını söyledi. Azeri gezgin Ziyadov, arkadaşlarını arayarak yardım isteyeceğini ve olumlu sonuç alırsa yarım kalan gezisine Türkiye üzerinden tekrar devam edeceğini belirtti. Ziyadov, başına gelen bu olayı yaşamamış olsaydı sonraki hedefinin ise Etiyopya olacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim