Gümüşhane ili Köse İlçemizden olan Gerçek hayat hikayesi..

Birinci dünya harbinde oğlu Ali Kesleri askere gönderir Oğul Ali Kafkaslar’da savaşta olan birliğe gönderilerek Kafkas Kartalları olarak muharebeden muharebeye Cenk eder mektup yok haber yok.

Süleyman amcamız oğlundan haber bekler 43 yaşlarında köse dağında bir vurgun olur diğer köylüler kendi aralarında yaptıkları kavga ile öldürdükleri köylülerini o esnada yakacak için odun kesmekte olan Süleyman KESLERin üzerine iftira ile atarlar.

Trabzon’da zindana atarlar haksız yere yattığı namı, köyde sahipsiz kalan eş çocuklarına mı yansın.

Düşman işgaline uğrayan Osmanlı her cephede savaşlar yapmakta asker şehitler vermekte asker sıkıntısı çekmektedir.

Hacı Süleyman haksız yere maphus damında yatmaktan ise gidip vatanım için devletim için namusum için şerefim için gider savaşırım diyerek gönüllü asker olarak Osmanlı birliğine katılır.

Trabzon’dan gemi ile Yemen’e gönderilir. Yemen’de Türkülere mazhar olan HUŞ geçidinde çarpışma esnasında düşman askerlerine esir düşer bu esir hayatı devam ederken bir punduna getirerek esir kampından kaçar düşman askerlerinin kovalaması sürecinde Yemenli bir arabın evinin avlusundan içeriye girer Yemenli Arap kendisinin Osmanlı askeri olduğunu anlar ve evinde üç ay saklar evinde küçük çocukları olan Yemenlinin Fariz, Azamet ve Halis adında üç çocuğu vardır bu çocuklar ile geçirdiği süre zarfında Rabbine niyazda bulunur yarabbi eğer sağ salim çocuklarıma evime varabilirsem çocuklarıma olmazsa torunlarıma bu çocukların isimlerini koyacağım diye söz verir Arap yarımadasında Osmanlı savaş mağlubu olur ve kendisi Osmanlı birliğine giderek teslim olur kendisinin koluna askerliği yapmış ve terhis edilmiştir t diye mühür vururlar.

Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit

Yemen’den Arabistan’a yürüme geçer Arabistan’da haç mevsimini bekler hac farzını yerine getirdikten sonra aylar süren uzun meşakkatli bir yolculuğun ardından tekrar yürüme köse ilçemize varır köse ilçemize döndüğünde ailesinin felç geçirdiğini ve artık bir kadınlık vazifesini yapmayacağını anlar tekrar ikinci evliliğini yapar ve bu ikinci evliliğinden Fariz, Azamet, Halis diye çocukları olur ve bu çocuklara Yemenli çocukların isimlerini verir.

Öldü mü kaldı mı akıbeti belli olmayan Ali Kesler Oğlu sağ salim olarak babasından sonra köseye döner.

Hacı Süleyman Kesler 92 Yaşında vefat eder.

Rabbim Süleyman ve oğlu Ali Kesler olmak üzere şehit ve gazilerimize Rahmetler eylesin…


Editör: TE Bilisim