Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılan aramada bir şahsın bacağına sardığı korse içerisinde kaçak elektronik sigaralar ele geçirildi.

    Kapıkule ve Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda görevlilerin yaptığı kontrol sırasında yaklaşık 91 bin TL değerinde elektronik sigara ve sıvı nikotin ve elektronik sigara aparatı ele geçirildi. Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule gümrük sahasına giren Bulgaristan uyruklu S.I.I.’nın kullandığı, N.S.I., Y.A.A., F.I.I.’nın ise yolcu olarak bulunduğu araç görevliler tarafından arandı. Yapılan arama sonucunda yolculardan Y.A.A. ve F.I.I’nın üzerinde gizlenmiş vaziyette 49 bin 500 TL değerinde toplam 350 adet elektronik sigara, 60 adet sıvı nikotin ve 60 adet elektronik sigara şarj cihazına ait kablo bulundu. Aynı gümrük sahasında görevlileri, G.S.Y. isimli şahsın üst aramasında da 21 bin 500 TL değerinde toplam 170 adet elektronik sigara ve 95 adet Elektronik sigara şarj cihazına ait kablo buldu.

    Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gümrük sahasına giren Bulgaristan uyruklu K.M.I. isimli şahsın kullandığı araçta yapılan aramada ise 20 bin TL değerinde toplamda 423 adet elektronik sigara ve bu elektronik sigaralara ait aparatlar ele geçirildi.

    Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Y.A.A., F.I.I., G.S.Y. ve K.M.I. gümrükteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim