Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Batman Girişimci İşadamları Derneği (BAGİAD) İnşaat Komitesi, 'Batman İş Dünyası Sektör Buluşmaları' programları kapsamında kentteki inşaat sektörü firmalarını bir araya getirdi.

BAGİAD seminer ve eğitim salonunda yapılan programa SGK Batman İl Müdürü Sefa Tatlısu konuk olarak katıldı.

Programda; sosyal güvenlik sistemi işleyişinde genel sorunlar ve çözüm önerileri ve inşaat sektörüne bakan yönleri, inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerileri, inşaat sektörünün gelecek projeksiyonu, Batman imar uygulamaları, müteahhitlik sektörünün imaj sorunu, mesleki eğitim, çalışma hayatı sorunları, Kamu ihale mevzuatı sorunları ve yeni iş güvenliği kanununun değerlendirilmesi konuları ele alındı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) yaptığı çalışmaların yer aldığı slayt gösteriminin ardından konuşan BAGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Sıdık Tekin, katılımcılara teşekkür edip program hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen SGK Batman İl Müdürü Sefa Tatlısu, SGK’nın dünü, bugünü, yarını, sosyal güvenlik reformunun getirdikleri. SGK’nın görevleri kişi ve kurumlarımızın hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirme yaptı. Sosyal güvenliğin vatandaşların tamamını yaşamları boyunca ilgilendiren ve sürekli ilişki içinde olduğu vazgeçilmez bir olgu olduğuna vurgu yapan Tatlısu, SGK olarak insanların yanında olduklarını ifade etti. Vatandaşların tamamının bireysel olarak, işverenlerin ayrıca kurumsal olarak iç içe olduğu sosyal güvenlik kurumlarını tanımaları hak ve yükümlülüklerini bilmelerinin büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Tatlısu, kayıt dışı istihdam ve kayıt için ekonominin ülkemizin sorunlarının başında geldiğine dikkat çekti.

Bu sorunun çözümünde, kayıt dışının kayıt altına alınmasında çok ciddi emek sarf edildiğini ileri süren Tatlısu, “SGK ailesi olarak kayıt dışı ile hukuki zeminde mücadele etmenin yanında insanlarımızda ve kurumlarımızda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasının çok önemli olduğunu inanıyor ve bu konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz.” dedi.

Tatlısu’nun konuşmasının ardından, inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerileri, inşaat sektörünün gelecek projeksiyonu, Batman imar uygulamaları, müteahhitlik sektörünün imaj sorunu, mesleki eğitim, çalışma hayatı sorunları, Kamu İhale Mevzuatı sorunları ve yeni iş güvenliği kanununu konuları tartışıldı.

Editör: TE Bilisim