İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
İstanbul Üniversitesi öğrencisi bir grup, madde bağımlılığına dikkat çekmek için Eminönü - Kadıköy hattında çalışan vapurda sürpriz tiyatro gösterisi düzenledi. Önce şaşkınlıklarını gizleyemeyen yolcular, daha sonra duyarlılıklarından dolayı öğrencileri alkışladı.

Türkiye Öğrenci Konseyi, vatandaşları bağımlıklara karşı bilinçlendirmek için ‘Özgür ol.’ projesiyle çeşitli seminer ve etkinlikler düzenliyor. İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Tiyatro komitesi oyuncuları da proje kapsamında Eminönü-Kadıköy hattı vapurunda sürpriz tiyatro gösterisi düzenledi. ‘Tutsak olma, özgür ol!’ sloganıyla gösteriyi gerçekleştiren grup, internet, sigara ve madde bağımlılıklarına karşı sahne aldı. Öğrenciler, sergiledikleri sürpriz tiyatro oyunuyla yolcuların takdir ve beğenisini topladı

Yolculardan habersiz başlayan gösteride, oyuncu yolculara karışan diğer arkadaşlarına bağımlık yapan maddeleri satmak için uğraştı. İnternet, sigara ve madde bağımlılığı rolü yapan diğer oyuncular, bağımlılıkların onları kötü hale getirdiğini sergilemeye çalıştı. Vatandaşların şaşkın bakışları ile oyunu sahneleyen öğrenciler, ‘Tutsak olma, özgür ol!’ sloganıyla gösteriyi bitirdi. ‘Özgür ol.’ tişörtleri ile slogan atan öğrenciler, bildiri okudu.

Bağımlılıkların zararlarını anlatan bildiride, “Her gün 8 insan sigaranın yol açtığı hastalıklarla ölmekte. Bu yılda 5 milyon insan demektir. Türkiye yılda 25 milyon dolarını sigarada harcıyor. Bu para ile 500 den fazla okul yapılabilir. Sahte dostluklarla, çıkar ilişkili insan dostlukları, yalnızlık duygusu ve anlaşılamama duygusu ile madde bağımlıkları ile baş edemezsiniz. Bağımlılık sizi güldürmez, özgürlük her bireyin hakkıdır. Bütün duygular özgürken daha güzeldir.” ifadeleri kullanıldı.

Diğer oyuncular gibi vatandaşlardan olumlu tepki aldığını belirten öğrenci Samet Kılıç, “Madde bağımlığına karşı sosyal sorumluluk projesi olarak bunu düzenledik. Bununla üniversitelerde etkinliklerin yanı sıra seminerler düzenliyoruz. Madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme ve sakındırma yöntemleri deniyoruz. Arkadaşlarımız, üniversitelerde insanlara karşı nasıl faydalı olabilecekleri konusunda eğitimler alıyor. Geçen hafta da burada aynı şekilde etkinlik yaptık. Olumlu tepkiler alıyoruz. Etkinlikler, sadece tiyatro ile sınırlı kalmayacak. “ dedi

Tiyatro gösteri ile öğrencilerin yaptığı eylemi takdir ettiklerini belirten yolcular, gösteriyi hayretle izlediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim