DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, "Davanın Kayseri’de görülmesi hayatta iken şanssızlıklar sinsilesi yaşayan Ali İsmail ve mağdur aile olarak bizim için bir şans." dedi. Gürkan Korkmaz, mahkemedeki yargılama sürecini hatırlatarak yargılamanın şuan için bağımsız bir mahkeme tarafından yapıldığını ifade etti.

    Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayı takip etmek için bir gün öncesinde şehre geldi. Aile, CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz’ın anlatıldığı panele katıldı. Burada kardeşi ile ilgili anılarını anlatan Gürkan Korkmaz, Ali İsmail ile son telefon konuşmasını 3 Haziran akşamı saat 17.00 gibi yaptığını hatırlatarak, “Hastaneye gittikten sonra bir daha da görüşemedik." dedi.

    Olayın aydınlatılmasıyla ilgili Eskişehir’de avukatların ciddi çalışma yaptıklarını aktaran Korkmaz, davanın Kayseri’ye alınması ile ilgili de şunları söyledi: “3 Şubat tarihindeki duruşma yapılmadan Diyarbakır’daki bir dava güvenlik nedeniyle Eskişehir’e alındı. Aynı bakanlık, aynı hükümet döneminde bu karara imza atıldı. Bizimle alay edilircesine, “Ne CMK’daki doğal hakimlik ilkesini tanırız, nede diğer hukuki müeyyideler görürüz. Biz davaları istediğimiz yere taşırız ve sizde gidersiniz” yaptırımını uyguladılar. Davanın taşınmasıyla gideriz dedik. Şimdi tanıkların sanıkların kimisinin Ankara, kişini Eskişehir, kimisinin Konya’da dinlenmesine karar verildi. Bizimde mağdur olarak ifadelerimizi Hatay’da alınması istendi. Aslında dava buraya taşınmıştı. Ama bütün işlemleri Ankara, Eskişehir Hatay, Konya mahkemeleri yapacaktı. Biz bunu iptal ettirdik. Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki; iyi ki bu dava Kayseri’ye taşınmış. İyi ki Kayseri’ye gelmiş. Sizlerle tanışmışız. Değerli Kayserililerle tanışmışız. Ve biz burada kendi evimizde hissedebileceğimiz şekilde ilk duruşmadan beri ağırlandık."

    Davanın görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gürkan Korkmaz, "Hakkını vermek gerekir. Buradaki mahkeme heyeti belki de Eskişehir’de dava yürütülseydi, bu kadar usulüne uygun, gerçekten aileyi de kaldırabilecek, ailenin tepkilerini de emebilecek, karşı tarafı da bastırabilecek, ama yargılamayı da usulüne, hukuka uygun nitelikte olmayabilecekti. Bu hususta mahkeme heyetinin hakkını da vermek istiyorum. Ali İsmail bütün bu şanssızlıklar sinsilesinde bir şansı varsa bu Eskişehir’di. Diğeri de Kayseri’dir. Eskişehir’de avukatların ciddi mücadelesi, takibi vardı. Kayseri’de de sizlerin sahiplenmeniz, mahkemenin bu şekilde aileyi anlayacak şekilde yargılamayı yürütme iradesi ile gerçekten bağımsız mahkeme görünümü (aslında bunu kanaat duruşmasında göreceğiz) ile yargılamayı yürütmesi bütün şanssızlıklar arasında şans olarak nitelendirebiliriz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim