MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çanakkale Zaferi'nin aradan geçen zamana rağmen Türk milletine hala ışık tuttuğunu söyledi.

    Kırıkkale Özel Gonca Anadolu Lisesi tarafından Makro Sineması Salonu’nda düzenlenen ‘Çanakkale Zaferi’ konulu konferansa tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı. Yavuz Bahadıroğlu, Türkiye topraklarının altında milyonlarca şehidin imzası olduğunu vurguladı. Bahadıroğlu, aradan yaklaşık 100 yıl geçmesine rağmen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Türk milletine hala ışık tuttuğunu belirtti.

    Bahadıroğlu şunları kaydetti: “Dünyanın en etkili toplarıyla donatılmış dünyanın en güçlü zırhlıları, Çanakkale sırtlarına siperlenmiş kardeşlerin imanını delmek için üzerine ateş yağdırırken, Çanakkale’yi savunanların etnik kimliklerini merak etmiyordu. Ayrıca hiç kimse kendi etnik kökeninin derdinde, davasında değildi. Tarih bizim ortak değerimizdir. Türkün, Kürdün, Lazın, Çerkezin, Abazanın, kısacası 20 milyon kilometrekarelik Osmanlı coğrafyasında yüzyıllar boyu ruh ve beden gibi birlikte yaşamış, aynı amaca hizmet etmiş, Çanakkale’de de ezan ve bayrak için canlarını hiçe saymış şehit olmuş kişilerindir bu ülke. Uğruna ittifak edebileceğimiz değer hükümlerine ihtiyacı var bu milletin. Birlik ve beraberliğimizin de adresidir Çanakkale Zaferi. Aynı amaçla yaşamış, aynı amaçla savaşmış ya da aynı amaçla gazi veya şehit olmuş insanlar, uğruna öldükleri amaç etrafında bütünleşmiş müşterek hedefe yürek yüreğe yürümüş insanlar bizimde önderimiz ve birlik beraberlik adresimizdir. Ayrıca Çanakkale orantısız güce, imanın ve hayatın meydan okuduğu bölgedir.”

Editör: TE Bilisim