Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Bahama Adaları'na çalışmak için giden Hüseyin Özkan ve Veysi Oral, bilinmeyen bir suç örgütü tarafından kaçırıldı. Ağabeyini bulmak için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Ramazan Özkan, yetkililerden ve Türk polisinden olayın aydınlanması için yardım bekliyor.

Alınan bilgiye göre, Hüseyin Özkan ve Veysi Oral çalışmak üzere Bahama Adaları'na gitti. Bir süre sonra her iki işciden de haber alınamadı. Aileleri işçileri bulmak, akıbetlerini öğrenmek için seferber oldu ancak bir suç örgütü tarafından kaçırıldığı ileri sürülen Hüseyin Özkan ve Veysi Oral'a ilişkin hiç bir emareye rastlanmadı. Hem Bahama Adaları'nda hem de Türkiye'de devlet yetkililerine başvuran aileler, yakınlarının bir an önce bulunmasını istiyor.

Yaklaşık 1 yıl önce kaçırılan ağabeyini bulmak için çalmadık kapı bırakmadığını belirten Ramazan Özkan, “ Ağabeyim Hüseyin Özkan ve Veysi Oral 1 senedir kayıplar. Bahama Adaları'na inşaat şirketinde çalışmak için gittiler. Bahama emniyetinde bazı polislerin de işin içine karıştığı bir şebeke tarafından rehin alındılar. Bizler aileler olarak 8 defa o ülkeye gittik. Bu konunun üzerine durduk. Yalnız elimizdeki birçok belgeye rağmen bir sonuca ulaşamadık. Bahama Başbakanı ve Dış İşleri Bakanı açıklama yaptı. Bizden özür dilediler. Kısa sürede bulacaklarını söylediler. Bahama polislerinin de işin içinde olduklarını belgeledik." dedi.

'TAM 24 TURİST KAÇIRILDI'

Bahama Adaları’na çalışmak için giden işçinin belirsiz bir şekilde kaçırıldığını söyleyen Özkan, sadece ağabeyinin değil 7 Dominik Cumhuriyeti vatandaşı, 10 Jamaika vatandaşının da kaçırıldığını anlattı. Ramazan Özkan sözlerine şöyle devam etti: “ Ağabeylerimizin telefonları açık ve başkaları tarafından kullanılıyor. Kayıp kişilerin telefonları çalar mı ? Ben bunu anlamış değilim. Bizim kayıpların telefonları açılıyor. Fakat hem Türk tarafı hem de Bahama tarafı sinyal alınamadığını söylüyor. Miami polisi 1 hafta sonra bizi arıyor ve Hüseyin Özkan’a ait cüzdanı okyanusta bulduğunu söylüyor. Biz buna inanmıyoruz. Bu akla ve mantığa sığmıyor. Bize göre Bahama polisi, Türk tarafından bilgi saklıyor. Kaçıranlar arasında sadece 2 Türk yok. 24 kişi kaçırılmış durumda. Artık bize kimse yardım etmiyor. Bu kişileri Bahama Adaları'na götüren kaptan kaçıranların Jamaika'da olduğunu iddia ediyor. Jamaika Cumhuriyeti Başbakanı, ona elimizdeki tüm belgeleri gönderdiğimiz için bize teşekkür etti."

'TÜRK POLİSİNİN BU OLAYI ÇÖZEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Ramazan Özkan, Türkiye’de birçok olayın çözüldüğünü ağabeylerinin de bulunabileceğine inandığını ifade etti. Özkan, “ Türk İnterpolu Bahama Adaları'na yazı gönderiyor. Türk tarafına dönen yok. Ağabeylerimizin yaşadığını onları oraya götürenler, aracılık yapanlar söylüyor. Biz bu işten çok yıprandık. Türkiye’de Sarai Sierra cinayeti oldu, 1 haftada olay çözüldü. Suriye’de iş adamları kaçırıldı, onlar bulundu. Bizim ağabeylerimizin de bulunmasını istiyoruz. Türk polisinin bu olayı da çözebileceğine inanıyoruz. Biz çok yorulduk. Allah rızası için birileri bize yardım etsin.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim