MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, Muğla'ya gelmeye başladı. Ortaca ilçesine bağlı Okçular köyündeki Leylek Bahçesi'nin işletmecisi Ahmet Akgün, bölgeye her yıl 100-150 civarında leylek geldiğini söyledi. Öncü olarak adlandırılan ve Afrika'dan yola çıkan leyleklerin önümüzdeki günlerde daha kalabalık gruplar halinde gelmeye başlayacağını belirten Akgün, ''Yuvalarını yapıp yerleşiyorlar. Bir iki hafta içinde toplu olarak gelmeye başlarlar. Leylekler burada yaklaşık beş altı ay geçiriyor ve eylülün ortalarına doğru göç hazırlıklarına başlıyor. Biz de doğal yuvaların yanısıra kendi imkanlarımızla diktiğimiz direklerin bakımını yaptık, misafirlerimizi bekliyoruz.'' dedi.

Akgün, leyleklerin yüksek alanlara yuva yaptığını, yüksek binaların olmadığı yerlerle sulak alanları tercih ettiğini belirterek, ''İnşaatlar arttıkça leylek sayısında azalma olur ancak Okçular'ın önemli bir bölümü Özel Çevre Koruma bölgesi içinde olduğundan yüksek bina yapımına izin verilmiyor. Sanıyoruz leyleklerin bu bölgeyi yurt olarak seçmesinin en büyük nedenlerinden birisi bu.'' şeklinde konuştu.

Akçapınar Köyü Muhtarı Şükrü Arslan de leyleklerin köylerine gelmeye başladığını, önümüzdeki günlerde daha da çoğalacaklarını ifade etti.

Öte yandan cemrelerden ikincisinin suya düşmesiyle Ula ilçesine bağlı Gökova beldesine adeta bahar geldi, kırlar rengârenk çiçeklerle kaplandı. Hava sıcaklığının 19 derece olduğu Akyaka beldesinde ise vatandaşlar, sahillere akın etti. Bazıları yürüyüş yaparken bazıları ise oturup kitap okudu.

Editör: TE Bilisim