Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Çözüm süreciyle Doğu Anadolu’da bulunan dağlarda huzur hakim olmaya başladı. Bu huzur ortamıyla birlikte doğa gezileri de hız kazandı. Doğa gezilerinin bir ayağı da Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Gelin Odaları ve Arap Kızı Dağı mevkiinde gerçekleştirildi.

Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) tarafından düzenlenen geziye yaklaşık 200 kişi katıldı. Kent merkezinde toplanıp araçlarla Pülümür ilçesine gelen doğaseverler, buradan tarihi Gelin Odaları’na tırmanış gerçekleştirdi. Sarp ve dik kayalıkları olduğu bölgede zorlu bir tırmanış gerçekleştiren doğaseverler, tırmanışı tarihi Gelin Odalarından sonra Arap Kızı Dağı’nda sonlandırdı.

Yaklaşık 9 yıldır kentte gezi düzenlediklerini söyleyen Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) üyelerinden Gökhan Tüney, çözüm süreciyle birlikte gezilere katılımın arttığını ifade etti. Tüney, şöyle konuştu: “Bugün Pülümür’deki Gelin Odaları ve Arap Kızı Dağı’na tırmanış gerçekleştiriyoruz. Umarım barış ortamı bu şekilde devam eder. Bunun yanı sıra doğamızı korumamız gerekir. Barajların yapılmaması gerekiyor.”

Geziye Diyarbakır’dan katıldığını söyleyen Gürkan Salgın ise, “TUDAK’ın düzenlediği bu doğa yürüyüşüne katılmak için geldim. Bu yürüyüşlerin yapılmasını çok olumlu buluyorum. Geziye ilk defa katılanlar var, onlar açısından da çok güzel.” dedi. Kentte bulunan Munzur Suyu’nun şişelenip satılmasında karşı olduğunu dile getiren Salgın, “Su, insan hayatında temel bir haktır. Bu yüzden şişelenip satılmasını istemiyorum. Bunun yanı sıra kentte barajların yapılmasına ve bu şekilde oluşan doğa tahribatına da karşıyım” diye konuştu.

Aslen Ordulu olan Emine Odabaşı Salgın da doğaya olan tutkusundan bahsetti ve Tunceli’nin doğal güzelliklerine dikkat çekerek şunları söyledi: “Doğa aşığı biriyim. Bu yüzden doğanın tahrip edilmesine karşıyım. Maalesef ülkemizde barajlar ve HES’ler yapılıyor. Yapılmamasını istiyoruz. Bu doğa tamamen bize ait değil. Doğada hayvanlar ve bitkiler de yaşıyor. Bu yüzden doğanın bir gün insanlardan intikam alacağını düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim