Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Bank Asya’ya el koyma kararını “Seçime 8 gün kala alınan karar ekonomik olaydan ziyade siyasî algılanmıştır.” şeklinde değerlendirdi. MİT TIR’larındaki silah görüntüsünü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne soruşturma açılmasını da tipik bir ‘Recep Tayyip taktiği’ olarak gördüğünü ifade etti.

Zaman gazetesinin haberine göre, MHP lideri Bahçeli, Erzurum mitingi sonrası gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Soruları cevaplayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatipleri bile istismar ettiğini söyledi. “Erdoğan diyor ki, ben imam hatip lisesi mezunuyum. 4 çocuğum var dördü de imam hatipten mezun… İmam hatip okullarının gelişimi üzerinde tasarruflarda bulunuyorlar. Şimdi ilahiyat fakülteleri yöneticileri, Allah dostları, imam hatip mezunları, bu mezunların kurmuş oldukları sivil toplum kuruluşları imam hatip lisesi müfredatıyla 17-25 Aralık’taki imam hatip mezunu başbakanın ve çocuklarının ilişkisini nasıl bağdaştırıyorlar? Haram ve helal bu eğitimle nasıl ayrılıyor? Bu okullarda Kur’an öğretiliyor, Peygamber Efendimiz’in hayatı öğretiliyor fıkıh kelam öğretiliyor, hadisler var. Bu çocuklar imam hatibin hangi kapısından girip hangi kapısından mezun oldular? Bu sualin cevabı bizden evvel imam hatip lisesi mezunları gibi sivil toplum kuruluşlarının görevidir; ama ağızlarını açıp hiçbir şey söylemiyorlar. İmam hatip lisesi mezunlarının arasından yolsuzluk ve rüşvete harama el uzatanlar çıkabiliyorsa bunu düşünmek lazım.”

MİT TIR’larındaki silah görüntüsünü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne soruşturma açılmasını da tipik bir ‘Recep Tayyip taktiği’ olarak gördüğünü ifade eden Bahçeli, “Kim kendilerini açığa vuracak bir açıklama yaptıysa ya darbeci oluyor ya da paralelci... Hedefi, Türkiye’yi bölmek ve bölünmüş unsurlar arasında istismar stratejisiyle çatışma yaratmak. Yıllardır yaptığı bu.” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI MUHALEFETİ HASIM İLAN ETTİ

Erdoğan’ın seçim mitingleriyle Anayasa’yı çiğnediğini, yasaları tanımadığını ve devletin bütün imkânlarını kullandığını ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefeti, bir parti eş başkanı gibi karşısına alıyor. Her türlü hakaret içinde, muhalefetin düşüncelerini sorgulamaya kalkıyor. Kim muhalefet yapıyorsa herkesi hasım ilan etmiş. Çok büyük bir çıkmazın içinde, çöküntünün içinde. Kendisini tabii bir cumhurbaşkanı olarak görüyor ve sürekli kalacağını zannediyor. Bütün bunların hepsinin hesabının sorulacağı bir gün gelecektir mutlaka.”

KUŞ BEYİNLİLER, TÜRKİYE’DE HERKESİ KULLANACAKLARINI ZANNEDİYORLAR

Bahçeli, Erdoğan’ın gerilim stratejisi uyguladığını ancak bugüne kadar gerilim stratejisinden hiç kimsenin sonuç alamadığını vurguladı.

Adana-Mersin patlamalarının MHP mitinglerinin hemen akasından gelmesi hakkında şu tespitte bulundu: “Affedersiniz kuş beyinleriyle Türkiye’de herkesi kullanacaklarını zannediyorlar. Haddizatında algı operasyonuyla tamamıyla kendileri kullanılıyor. Farkında değiller.”

TIR’LARIN, BAYIRBUCAK TÜRKLERİNE GİTTİĞİNİ İSPATLASINLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT TIR’ları için ‘Bayırbucak Türkmenlerine gitti’ sözlerinin hatırlatılması üzerine de Bahçeli, “İspatlasınlar. Bayırbucak Türkmenleri orada. Ekmek gitmiş mi çarık gitmiş mi çadır gitmiş mi? Herhangi bir silah mühimmat gitmiş mi bunları kamuoyuyla paylaşsınlar. Niye gizli tutuyorlar? Peki bu MİT TIR’larındaki silahlar nereye gidiyor?” diye sordu. Ardından ekledi: “7 Haziran bu hükümetin sonu olmalı. Mutlaka 12 yılı aşan bu sürenin tüm uygulamaları gözden geçirilmeli ve sorgulanmalıdır. Eğer bu sorgulama yapılmazsa tahribatın önü alınmaz. Bundan sonra tahribatı yapanlar da bunları örnek olarak gösterir. Onun için MHP’nin bunların kullandığı tabirlerle fişlemeleri yok. Ama not defteri çok kuvvetli. Gecenin saat ikisinde hangi ekonomik menfaat için hangi yasa çıkartılmıştır, 15 gün sonra bunlar nasıl uygulanmıştır? Bu uygulamalardan hangi yandaşlar ne menfaatler temin etmiştir? Bunların hepsinin gözden geçirilmesi lazım.”

Editör: TE Bilisim