Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın inandırıcılığını kaybettiğini söyledi. Bahçeli, “Başbakan Türk milletine bir zamanlar TRT’ye musallat olan Yalan Rüzgarı dizisini oynatmaya başlamıştır. Tavsiyemiz bundan vazgeçmesidir.” dedi. İstanbul’da yaşanan 1 Mayıs olayları ile ilgili Bahçeli, “Yaşananlar, DİSK ile İktidar arasında bir oyun haline dönüşmüştür.” diye konuştu.

Devlet Bahçeli partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın inandırıcılığını kaybettiğini ileri sürdü. Bahçeli, “Başbakan, Türk milletine bir zamanlar TRT’ye musallat olan Yalan Rüzgarı dizisini oynatmaya başlamıştır. Tavsiyemiz bundan vazgeçmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Erzincan’da Akil İnsanlar bir televizyon kanalının programına katılacaktı. Aynı binada MHP ve Ülkü Ocakları Başkanlığı olması sebebiyle bu iki kurumun boşaltılması istendi. MHP’liler ve Ülkü Ocakları üyeleri bunu protesto ettiler. Değerlendirmeniz nedir?” şeklindeki soruya Bahçeli, “Akil İnsanlar her yeri geziyor. MHP ve Ülkü Ocakları’nın bulunduğu binaya da gelmiş olabilirler. Onlar geldi diye MHP ve Ülkü Ocakları mensuplarının mekanlarını terk etmeleri gerekmez.” diye konuştu.

Bir gazetede teröristlerin çekilmesine dair termal kamera görüntülerinin yer almasının hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Termal kameralar her şeyi gösteriyor ama ne kadar doğru bilen yok. Televizyonlar haber verirken eski görüntüleri de gösteriyor. Son durumun ne olduğunu bilmiyoruz. Bunu bilen tek kişi vardır. Sayın Başbakanın anlatması lazım. Çekilme sürecinde PKK militanları ile beraber bu bahsettiğiniz kameralar da kendisini görürsek inanma şansımız var.” dedi.

Kerkük Türkmenleri konusunda da görüşleri sorulan Bahçeli, “Kerkük Türkmenlerinin uluslar arası bir talebi olmasına ihtiyacı yoktur. Arkasında büyük Türk milleti vardır. Önemli olan büyük Türk milletini temsil edecek siyasi iktidar idaresinin Büyük Ortadoğu Projesi’nden ziyade Kerkük Türklerine doğru yönelmesi gerekir.” dedi.

'1 MAYIS İKTİDAR İLE DİSK ARASINDA BİR OYUN HALİNE GELDİ'

İstanbul’daki 1 mayıs olayları hakkındaki değerlendirmesi istenen Bahçeli, “1 Mayıs bayram haline de getirilse, tartışmayı devam ettirmek isteyenler var. 1 Mayıs’ın devamı karşısında istismarı sürdürmek isteyenler var. 1 Mayıs, DİSK ile iktidar arasında bir oyun haline dönüşmüştür. Bundan vazgeçmeleri gerekir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim