MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anadolu Selçuklu ve Osmanlı Devleti armalı ve ay yıldız bulunan yüzüğü turizmci şehri Antalya Manavgat'a tatile gelen turistlerinde ilgisini çekti.

Tatile gelen Alman, Hollandalı ve Belçikalı turistler, MHP'li Belediye Başkanları Toplantısı'nın yapıldığı Sueno Hotel önüne açılan hediyelik eşya sergisinde Devlet Bahçeli yüzükleri ön plana çıktı. 

Otelde tatil yapan Hollanda, Alman ve Belçikalı turistlere gümüş Bahçeli yüzükleri ve Anadolu Selçuklu ve Osmanlı armaları hakkında özel takı ve kolye yapım ustası Dadaş Hediyelik Eşyacılık Sahibi Emrullah Şahin, Alman ve İngilizce bilgilendirme yaptı.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Özel takı ve kolye ve Türk armaları yapım ustası Emrullah Şahin, 2 gün içinde 200'e yakın Devlet Bahçeli yüzüğü sattığını söyledi. Gümüş Bahçeli, yüzüklerinin tanesini 60 liradan sattığını belirten Şahin, yüzüklerin belirli kısmını otele tatile gelen turistlerin satın aldığını söyledi. Açtıkları standa gelen Alman, Belçika ve Hollandalı turistlere Bahçeli ve geçmişte kuruluş Türk devletleri armaları hakkında Almanca ve İngilizce bilgilendirme yaptığını belirten Şahin, bayan turistlerin yüzükleri genelde eşlerine hediye, erkek turistlerin ise kendileri takmak için satın aldığını kaydetti. Şahin,"Belediye başkanları toplantısı süresince 200'ü aşkın Bahçeli yüzükleri sattım. Sattıklarımın yüzde 20'sini Alman, Hollanda ve Belçikalı turistler oluşturuyor. Turistler Türk devletleri armalı hediyelik eşyalara ilgi duyuyor. İngilizce ve Alman bilgilendirme yaptığımız için turistlerin ilgisi daha fazla oldu." diye konuştu.

Hollandalı emekli mimar Joyce Milland, kendisi ve doktor eşi Tony'e hediyelik olarak Osman arması ve gümüş Devlet Bahçeli yüzüğü satın aldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim